Cea mai tanara mamica din lume

/ / Modificat: 2007-11-02
Cea mai tanara mamica din lume





 

Lina Medina, nascuta pe 27 septembrie 1933, in Paurange, Peru, a nascut un baiat, la frageda varsta 5 ani si 7 luni, devenind astfel cea mai tanara mama din lume.

La varsta de 5 ani, fetita, a fost dusa la spital de catre pariniti, deoarece prezenta dimensiuni foarte mari ale abdomenului.

In prima faza, fetita a fost suspectata de a avea o tumora abdominala, dar dupa investigatii amanuntite, medicii au stabilit ca este insarcinata in luna a 7-a.

O luna si jumatate mai tarziu de la descoperirea sarcinii, pe data de 14 mai 1939, Lina a nascut prin cezariana un baiat. Baiatul nascut a avut la nastere 2 kg si 700 de grame.

Pana la varsta de 10 ani, acesta a fost crescut crezand ca Lina este sora sa, cand a aflat de fapt ca aceasta ii este mama.

Fisa medicala a fetitei, arata ca aceasta a avut primul ciclu menstrual la varsta de 8 luni, iar la varsta de 4 ani a inceput dezvoltarea sanilor.

Fiul micutei Lina, botezat Gerardo, a decedata la varsta de 40 de ani, din cauza unei afectiuni determinate la nivelul maduvei oaselor.

Nici pana in prezent nu a putut fi determinata modalitatea prin care micuta a ramas insarcinata si nici nu s-a putut afla cine este tatal copilului.

Tatal Linei a fost arestat fiind suspect de incest, dar a fost eliberat in scurt timp din cauza lipsei de probe.

In prezent Lina, in varsta de 74 de ani, traieste alaturi de sotul sau in Chicago. In anul 2002, Reuters i-a solicitat acordarea unui interviu, dar aceasta a refuzat.

Foto: Wikipedia

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

2 Noiembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre