40 de nume de fete cu mai putin de 5 litere

/ / Modificat: 2017-05-11
40 de nume de fete cu mai putin de 5 litere

Astepti o fetita si te gandesti deja cum o vei boteza? Vrei un nume deosebit, romanesc sau un nume usor de pronuntat? Iata cateva idei de nume cu semnificatii aparte, compuse din maximum 5 litere.

1. Ada - prescurtare a numelui Adelaide, de origine franceza. Provine de fapt dintr-un vechi nume feminin german, "Adalheidis", compus din cuvintele "adal" (nobil) si "heid" (fel, tip). Forma moderna a acestuia este "Adelheid".

2. Adela -provine din germana veche, de la numele masculin "Adal", care inseamna "nobil".

3. Adina - nume de origine ebraica, semnificand "delicat", "bland".

4. Aida - nume de origine araba, insemnand "intoarcere", "vizitator".

5. Anda - se crede ca ar proveni de la numele Andreea sau Alexandra. Poate inseamna "aventurier" sau "aparator al oamenilor". Multumita semnificatiei pe care o poarta, acest prenume feminin este considerat norocos.

6. Alma - provine din cuvantul spaniol "alma", care inseamna "suflet".

7. Ania - Prenumele feminin Ania este forma ruseasca a numelui Ana. Unul dintre cele mai raspandite si frecvente prenume feminine, Ana reproduce un vechi nume ebraic Hannah, purtat de mai multe personaje biblice, care inseamna "a avea mila", "a binevoi".

8. Arya - insemana "nobil" in sanscrita.

9. Aura - vine din latinescul ”aurum” , care inseamna aur.

10. Bela - prescurtarea prenumelui "Mirabela", de origine latina, derivat din cuvantul "mirabilis" care inseamna "minunat".

7. Catia - diminutiv de la Caterina, varianta romaneasca a numelui "Katherine". Expertii sustin ca ar deriva din cuvantul grec "katharos". Altii il asociaza cu numele grec "aikaterine", care inseamna "pur".

8. Clara - forma feminina a numelui latin Clarus, care inseamna "clar," "luminos", faimos".

9. Daria - forma romana a cuvantului grecesc (Dareios), care este varianta greaca a numelui persan Darayavahush, compus din elementele daraya “a poseda” si vahu “bun”.

10. Delia - originea acestui nume provine din Grecia Antica. Persoana care poarta acest nume are un puternic simt al responsabilitatii si este foarte increzatoare in fortele proprii.

11. Dora - prescurtare de la Teodora. Provine din numele grecesc "Theodoros", care inseamna "darul lui Dumnezeu".

12. Elia - cea mai raspandita ipoteza este ca acest prenume reprezinta scrierea italiana a numelui masculin "Elijah", numele biblic al Sfantului Ilie, care se traduce prin expresia "Dumnezeul meu este Iahve".

13. Elis - semnifica pacea si frumusetea planetei. Se crede ca fetele care poarta acest nume au mare noroc in dragoste.

14. Ema - provine de la "Imanuel", nume ebraic ce inseamna ,,Dumnezeu este cu noi". Cea care poarta acest nume este afectuoasa, sensibila, timida, blanda si emotiva. 

15. Erica - nume de origine norvegiana, compus din cuvintele "ei" (vesnic) si "rikr" (conducator).

16. Heidi - varianta prescurtata a numelui "Adelheid", care inseamna "nobil".

17. Ioana - unul dintre cele mai frumoase nume de sfant, intalnit in foarte multe culturi. Deriva din grecescul "Ioannes", el insusi derivat de la numele ebraic "Yochanan", care inseamna ,"Domnul este milostiv".

18. Iris - inseamna "curcubeu" in limba greaca.

19. Karla - forma scandinava a numelui de origine latina "Carla", varianta feminina pentru "Carol". Inseamna "cantec" sau "imn".

20. Leila - varianta de la "Layla". Inseamna ,,noapte" in limba araba.

21. Lidia - provine de la numele de origine greceasca Lydia. Persoana care poarta acest nume este independenta, ambitioasa si sigura pe ea. Este foarte hotarata atunci cand trebuie sa ia o decizie importanta si isi asuma responsabilitatile.

22. Livia - forma feminina a numelui de origine latina "Liviu". Are mai multe seminificatii, cum ar fi "palid", "livid" sau "invidios".

23. Luiza - deriva din numele de origine germana "Ludwig" si inseamna ,,razboinic celebru".

24. Magda - forma scurta de la Magdalena, care inseamna ,,locuitor din Magdala", un sat de pe Marea Galileii. Cuvantul "magdala" semnifica ,,turn" si provine din ebraica veche.

25. Maia - nume de origine latina. Inseamna ,,mare".

26. Maria - se numara printre cele mai indragite nume biblice feminine, folosite in Romania. Este de origine ebraica si inseamna "copil dorit".

27. Nadia - deriva de la Nadezhda si inseamna "speranta", in limba rusa.

28. Olga -nume de origine scandinava. Inseamna "sfant", "binecuvantat".

30. Paula - nume roman derivat din "patricius" (nobil).

31. Petra - derivat din cuvantul grecesc "petros" (piatra).

32. Raisa - nume de origine slava. Se traduce prin sintagmele "cea luminoasa", "cea inflacarata", "femeia curajoasa" sau "femeia mandra". In limba idis, "raisa" inseamna "trandafir".

33. Sara - provine din ebraica veche si inseamna "domnita" sau "printesa".

34. Sofia - inseamna "intelepciune", iar persoana care poarta acest nume are o sensibilitate si o emotivitate aparte, dar si o intuitie extrem de bine dezvoltata. 

35. Sonia - etimologic se crede ca Sofia deriva din cuvantul din limba greaca "sofia", care avea semnificatia de "intelepciune".

36. Talia - provine de la Talya si inseamna "roua de la Dumnezeu" in ebraica veche.

38. Tania - etimologie: Zana, Darul Domnului. Persoana care poarta acest nume este sensibila, emotiva, dar si idealista in acelasi timp. 

39. Zoe - inseamna "viata" in greaca. Persoana care poarta acest nume este prietenoasa, sociabila si sarmanta.

40. Zina - Este o forma prescurtata a numelui "Zinaida", varianta ruseasca a numelui "Zenaida" - derivat al grecescului Zenais, care provine din numele zeului grec Zeus. Persoana care poarta acest nume este plina de viata, ambitioasa, independenta si are o vointa puternica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume fete

Articole recomandate

Citeste si despre