Nume de fete ROMANESTI. Cele mai frumoase 150 de nume de fete din Romania, in ordine alfabetica

/ / Modificat: 2019-04-12
Nume de fete ROMANESTI. Cele mai frumoase 150 de nume de fete din Romania, in ordine alfabetica

In ultima vreme, mamicile nu mai aleg nume de fete romanesti si isi indreapta atentia spre nume de fete la moda. Dar, numele romanesti au farmecul lor si nu ar trebui uitate.

Desi acestea au o istorie veche si provin din limba latina, ebraica, greaca etc., ele au fost asimilate in limba romana.

Iata o selectie a celor mai frumoase nume de fete ROMANESTI. Tie care iti place cel mai mult?

Adina Nume adaptat in limba romana cu origini in limba ebraica. Are semnificatia delicat, rafinat, usor.

Agripina Nume romanesc ce are semnificatia nascut cu picioarele inainte.

Alexandra Nume adaptat in limba romana, provenit din limba greaca (Alexandros), care inseamna aparator, protector al oamenilor.

Alina Nume considerat ca facand parte din onomastica romaneasca, provenind de la verbul „a alina”. Insa numele are origine germanica, fiind o compozitie cu radicalul „al” care inseamna „tot, intreg”.

Ana-Maria Nume adaptat in limba romana de origine ebraica. El este compus din Ana (care provine de la Hannah cu semnificatia a avea mila) si Maria (care provine de la Maryam, care se traduce prin stea de mare).

Anca / Ancuta / Aneta / Anica / Anisoara Nume romanesc, transformat din Ana.

Angela / Angelica / Anghelina / Angelina Nume adaptate in limba romana cu origini in limba greaca (Angelos), cu semnificatia de inger, mesager.

Aura / Aurelia / Aurica Nume adaptate in limba romana, provenite de la numele latinesc Aurelius, care inseamna auriu, aurit.

Bogdana Nume adaptat in limba romana din limba slava (Bogu = Dumnezeu si dan = daruit, dat) cu semnificatia daruit de Dumnezeu.

Brandusa Numele de floare, de origine dacica.

Bucura Este femininul numelui Bucur. Nume de origine certa traco-daca.

Camelia Nume adaptat in limba romana, provenit din limba latina (Camillus), care inseamna enorias, ajutor de preot. Se pare ca numele provine de la „floarea de camelie”, de origine japoneza, dar numele florii a fost dat de catre botanistul moravian iezuit Georg Joseph Kamell, cel care a dus planta in Europa.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume Nume fete

Articole recomandate

Citeste si despre