8 mituri despre celulita

/ / Modificat: 2017-03-06
8 mituri despre celulita

Celulita este una dintre controversele frumusetii in jurul careia roiesc o multime de mituri care le-au indus adesea pe femei in eroare. Este important sa reusesti sa faci diferenta intre ceea ce este adevarat si ce nu despre celulita, pentru a lua cele mai bune masuri terapeutice in acest sens sau pentru a adopta cele mai corecte si eficiente metode de prevenire a ei. Iata cele mai vehiculate mituri despre celulita!

Doar femeile au celulita

Mai mult de 6000 de americani au recurs la tratamente anticelulita, iar ultimele cercetari arata ca barbatii cu celulita secreta o cantitate mult mai mica de hormoni androgeni. Insa, totusi procentajul femeilor este mult mai mare. Motivul: diferenta dintre conectarea tesuturilor - la barbati exista un tipar in zig-zag, iar la femei arata asemeni unui matrix.

Femeile slabe nu fac celulita

Una dintre preconceptiile cele mai des intalnite despre aceasta problema inestetica este aceea ca doar femeile supraponderale sau obeze sunt invadate de celulita.

In realitate, orice femeie, indiferent de greutatea ei, se poate confrunta cu acest cosmar al frumusetii. Celulita este o afectiune care apare in celulele adipoase speciale din tesutul pielii si care depinde mai degraba de structura pielii decat de greutatea unei femei. Chiar si femeile slabe se pot pricopsi cu ea.

Celulita apare doar pe coapse si posterior sau picioare

Doar pentru ca picioarele si fesele sunt unele dintre cele mai afectate zone de celulita, nu inseamna ca aceasta isi face aparitia doar acolo. Aspectul de coaja de portocala al pielii poate fi sesizat chiar si pe abdomen, gat sau brate.

Sucurile acidulate cauzeaza aparitia celulitei

Se considera gresit ca bauturile carbogazoase ar contribui la aparitia celulitei. Se crede ca bulele de aer ar determina celulele de grasime sa se umfle si sa produca aspectul de coaja de portocala de la suprafata pielii. Specialistii sustin ca nu exista nicio relatie de cauzalitate intre acidul din sucuri sau alte bauturi si celulita!

Daca bei multa apa celulita dispare

De fapt, ideea de a bea mai multa apa te va va ajuta in alt sens, pentru a elimina mai repede toxinele sau, in cazul in care esti deshidratata, este intr-adevar recomandata. O ingerare excesiva de apa poate duce chiar la aparitia celulitei.

Poti sa previi si sa scapi de celulita cu dieta si sport

Pana si celei mai atlete femei ii poate aparea celulita. Totusi, cu cat ai mai putin tesut adipos, cu atat este mai putin posibil ca acesta sa se dezvolte in plasa de benzi fibroasa, astfel mentinerea in forma prin sport te ajuta la arderea caloriilor si tonifierea muschilor.

A manca sanatos este o idee foarte buna, chiar recomandata de medici tuturor, insa nu te astepta ca anumite alimente sa previna sau sa inlature celulita. Totusi, junk food-ul te ingrasa si alimentarea zilnica sau excesiva cu astfel de alimente te predispune automat la celulita.

Chiar daca dieta si sportul reprezinta cele mai sigure si eficiente metode de a slabi, din pacate, ele nu te scapa si de celulita.

Celulita este localizata intr-un tip de celule adipoase din tesutul conjunctiv al pielii, care sunt diferite de cele care sunt arse de metabolism pentru slabit. Procesul de ardere a grasimilor nu are nicio influenta asupra lor.

Liposuctia elimina celulita

Deoarece benzile de tesut fibros cauzeaza celulita, extragerea tesutului adipos de sub piele chiar va inrautati situatia. Chirurgul David Rosenstein spune: "Recomand liposuctia doar pentru imbunatatirea contururilor pacientilor cu straturi mari de tesuturi adipoase, insa nu as recomanda liposuctia nimanui ca tratament pentru inlaturarea acesteia".

Bronzul "ascunde" celulita

Este adevarat ca bronzul reuseste sa ascunda intr-o oarecare masura aspectul neplacut al celulitei. Specialistii avertizeaza insa ca exista riscul ca, dupa trecerea bronzului, aspectul de coaja de portocala sa fie si mai vizibil, iar afectiunea sa arate chiar mai rau decat inainte. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca expunerea la UV afecteaza pielea. O subtiaza si o predispune mai mult la aparitia celulitei.

Acestea sunt 8 dintre cele mai cunoscute mituri legate de celulita. Multe companii profita de aceste neadevaruri si de naivitatea multor persoane pentru a promova produse care sunt inutile in combaterea aspectului de coaja de portocala. Evita sa te lasi pacalita, cunoscand adevarul din spatele acestor mituri si orienteaza-te spre acele masuri care dau cu adevarat roade in tratarea acestei afectiuni.

Celulita se poate preveni sau trata?

Atunci cand este vorba de celulita, nu te astepta la miracole! Insa daca poti combina o alimentatie sanatoasa cu sport, reduci stresul si iti faci ocazional tratamente in acest sens, vei observa diferenta. De asemenea, cu siguranta masajele ajuta in mentinerea unei circulatii a sangelui la nivele normale.

Pentru a preveni si pentru a lupta impotriva celulitei trebuie mai intai sa-ti dezintoxifici corpul prin consumarea unor fructe si legume proaspete sau produse din grau, dar si renuntarea la cafea, alcool si fumat. O dieta bogata in proteine si carbohidrati este importanta deoarece aceste alimente sunt cele mai usoare pentru organism pentru ca acesta sa le digere si sa le foloseasca, iar apoi sa le elimine.

Astfel de alimente reduc toxinele si ajuta la eliminarea acestora blocate in tesut. Bea multa apa - pana la 2 litri pe zi - pentru a fi sigura ca organismul va elimina toxinele.

Orice fel de sport (miscare) este necesar si foarte important pentru circulatia sangelui, pentru a tonifia muschii si de asemenea pentru tesuturile din jurul muschilor.

Masajele nu-ti ofera doar relaxare, ci te si ajuta la prevenirea si lupta impotriva celulitei. Ajuta corpul sa restaureze tendintele naturale ale organismului de a manipula muschii si de a stimula sistemul circulator si limfatic ce distrug cu greu tesutul adipos. Masajul vizeaza zone ce sunt dificil de stimulat prin exercitii fizice. Incearca sa masezi circular fiecare picior, "ciupind" muschii in directia in care masezi.

Tensiunea nu numai ca streseaza muschii, ci si cauzeaza conectarea dintre tesuturile ce acopera muschii. Tensiunea blocheaza tesutul, prevenind eliminarea toxinelor. Relaxarea si respiratia ajuta corpul sa se calmeze si sa functioneze in limite normale. O respiratie normala reduce tensiunea, oxigeneaza organismul si ajuta la purficarea acestuia.

Mai cunosti si alte mituri legate de celulita sau produse si terapii care sunt inutile in tratarea ei? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Celulita femei

Articole recomandate

Citeste si despre