Tratament rapid pentru celulita

/ / Modificat: 2023-01-23
Tratament rapid pentru celulita

Pielea neuniformă, cu gropițe și denivelări pe șolduri, coapse sau fese reprezintă cel mai comun semn al celulitei. Celulita este frecvent întâlnită pe: picioare, coapse, șolduri, abdomen, fese, spate, sâni și brațe.

Este o problemă estetică ce afectează cel mai mult femeile, din cauza distribuției diferite a grăsimii, mușchilor și țesutului conjunctiv. Se crede că peste 80% - 90% dintre femei suferă de celulită de diferite grade.

Odată cu trecerea timpului, șansele de a avea celulită cresc. Cantitatea și tipul de celule adipoase pe care le ai în corp depind atât de moștenirea genetică cât și de stilul de viață pe care îl ai. Celulita nu are niciun efect asupra sănătății însă cum să-ți placă aspectul de coajă de portocală?

Sunt mii de tratamente corporale anticelulitice, creme și tot felul de suplimente care-ți promit că te scapă rapid de celulită. Adevărul nespus este că nu există absolut nicio procedură, cremă sau supliment anticelulitic care să dea rezultate peste noapte! Celulita se tratează, în sensul că există tratamente și metode care te ajută să îi îmbunătățești considerabil aspectul și chiar să o aduci la un grad la care să nu te mă deranjeze deloc dar trebuie să te înarmezi cu răbdare.

Specialiștii în eliminarea celulitei de la Doctor SKiN spun că este nevoie de timp, consistență și un “cocktail” de tratamente anticelulitice, care să acționeze pe planuri diferite. În caz contrar, rezultatele nu te vor mulțumi sau există șanse mari ca gropițele inestetice să reapară din nou, pe corp. De asemenea, fiecare este diferit și din acest motiv, un plan de tratament personalizat este esențial. Într-un fel reacționează organismul la 20, 30 și 40 de ani, iar gradul celulitei, tipul de piele și stilul de viață, toate trebuie luate în calcul când se stabilesc procedurile necesare.

De exemplu, mezoterapia, care este o combinație de vitamine, minerale și cofeină, funcționează foarte bine și în cazul celulitei de grad 3 sau 4 și poate ajuta la și o ușoară rejuvenare a pielii în zona de tratament. Ai nevoie de aproximativ 2 ședințe pe săptămână pentru ca îmbunătățirea celulitei să se observe. Cum prin mezoterapie se introduc produse active direct sub piele, poate fi o metodă eficientă doar pentru a tonifia pielea, dar mai puțin potrivită pentru a ataca celulele grase.

În ceea ce privește masajul anticelulitic, acesta nu are niciun fel de acțiune asupra celulitei. Prin activarea circulației în zonele masate, pielea va arăta mai bine, dar, în realitate, masajul oferă o îmbunătățire minimă, pe termen scurt. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, tehnicile actuale de masaj nu abordează în mod adecvat componenta structurală a celulitei. De aceea, rezultatele obținute sunt nesemnificative și temporare.

De asemenea, cercetările despre cremele anticelulitice au oferit oarecum aceleași rezultate. Există anumite creme care stimulează circulația în zona aplicată și care determină o mică ameliorare a aspectului celulitei, dar nicio cremă, indiferent de brand sau preț nu poate elimina celulita, fiindcă celulele adipoase încă există sub piele. Anumite creme anticelulitice, care conțin 0,3% retinol, ajută la îmbunătățirea aspectului prin îngroșarea stratului exterior al pielii. Însă, trebuie să utilizezi crema zilnic, timp de 6 luni pentru a vedea rezultate. Mai mult decât atât, retinolul poate provoca uscăciune, roșeață și descuamare.

De asemenea, foarte multe femei care suferă de celulită au și probleme serioase cu retenția de apă și edemul la nivelul membrelor inferioare. În acest caz, cel mai bun tratament începe cu drenajul limfatic sau cu LPG Cellu M6 Alliance, care elimină apa în exces de la nivelul țesuturilor, ceea ce poate îmbunătăți vizibil și aspectul celulitei.

Tratamentele care dau rezultate dovedite clinic sunt doar cele realizate cu dispozitive anticelulitice profesionale și care se bazează pe radiofrecvență medicală, lumină infraroșie, vacuum pulsat, unde de șoc acustice, microunde sau endermologie, deoarece sunt printre singurele care reușesc să deterioreze celulele de grăsime și să tonifieze pielea.

Trebuie însă specificat că nu orice dispozitiv anticelulitic este la fel de bun. Există echipamente de top, puternice, de ultimă generație precum NuEra Tight, cel mai puternic dispozitiv de radiofrecvență medicală din lume, Onda CoolWaves sau VelaShape III, care oferă într-adevăr rezultatele promise și multă aparatură veche, de tip replică, care nu are tehnologia necesară pentru a elimina celulita.

Multe dispozitive de acest tip sunt periculoase pentru sănătate, nu dau niciun rezultat, ba chiar pot să înrăutățească aspectul celulitei. Când nu sunt deteriorate definitiv, celulele de grăsime vor deveni mai puternice și mai greu de eliminat pe termen lung.

Indiferent cât de eficiente sunt tratamente anticelulitice, pentru a te bucura de cele mai bune rezultate trebuie să acționezi și pe partea de alimentație și mișcare.

Când vrei să scapi de celulită, vino în clinicile Doctor SKiN din București și Corbeanca. Te așteptăm la o evaluare gratuită, pentru a stabili cel mai bun plan pentru nevoile tale!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Celulita femei

Articole recomandate

Citeste si despre