In vacanta fara copii

/ / Modificat: 2006-06-22
In vacanta fara copii

Simti ca ai nevoie de o vacanta in adevaratul sens al cuvantului, o vacanta in care sa te relaxezi, in care sa nu ai in fiecare clipa grija celor mici, in care sa te simti bine alaturi de sotul tau, dar nu ai curajul sa pleci pentru ca te simti vinovata fata de copii? Ei bine, nu uita ca relatia cu sotul tau sta la baza familiei. Daca au trecut mai mult de patru ani (asta nu inseamna ca pentru a lua atitudine trebuie sa astepti patru ani!) de cand voi doi n-ati mai facut ceva impreuna, atunci e cazul sa iei masuri.

Nu trebuie sa-ti fie teama sa mergi in vacanta fara copii si in nici un caz nu trebuie sa te simti vinovata pentru asta. Copiii nu au decat de castigat atunci cand cresc intr-o familie fericita

Sentimentul de bunastare al copiilor depinde de trainicia relatiei conjugale

Adesea se intampla ca oamenii odata deveniti parinti sa neglijeze mariajul, iar intr-o zi ajung sa-si dea seama ca s-au indepartat atat de tare, incat nu mai gasesc calea unul spre celalalt. De aceea e bine ca din cand in cand sa va luati cateva zile libere, doar pentru voi doi.


Faptul ca stau un timp la rude poate sa contribuie la intarirea relatiei dintre copiii tai. Prezenta unui frate, familiaritatea pe care o determina aceasta prezenta intr-un mediu nou creeaza confort pentru celalalt frate. Astfel, copiii tai vor invata sa se sprijine unul pe altul, isi vor deschide inimile si-si vor rasfrange caldura sufleteasca unul asupra altuia.

S-ar putea ca in timpul cat veti fi plecati cei mici sa fie nevoiti sa ia singuri anumite decizii. Aceste lucru va contribui la intarirea personalitatii lor. Banuiesc ca nu vrei ca pustii tai sa se tina de fusta mamei si la treizeci de ani.

Nu uita sa lasi copiilor poze de familie si povesteste-le despre locurile in care o sa mergeti. Le poti da, de asemenea, un calendar pe care vei insemna locurile prin care veti trece. Astfel, vor putea sti in fiecare zi unde sunteti si ziua in care veti fi din nou acasa. Asta ii va ajuta sa gestioneze timpul in care veti fi plecati si le va da incredere ca mami si tati nu i-au parasit si ca se vor intoarce. La intoarcerea acasa trebuie sa le aduceti neaparat cadouri, dar cred ca asta e un lucru pe care nici nu mai trebuia sa-l mentionez.

Cu siguranta o sa iti fie dor de ei si lor, de asemenea, o sa le fie dor de tine, dar nu uita ca putin timp petrecut departe de cineva te ajuta sa apreciezi si mai mult prezenta acelei persoane. In plus, la sfarsitul calatoriei veti avea fiecare o multime de intamplari de impartasit.

Vacanta placuta!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta de vara

Articole recomandate

Citeste si despre