Esti insarcinata? Ce nu trebuie sa iti lipseasca din bagaj cand pleci in vacanta

/ / Modificat: 2022-07-27
Esti insarcinata? Ce nu trebuie sa iti lipseasca din bagaj cand pleci in vacanta

Sezonul vacantelor este in toi. Iar luna august, cea in care tot mai multe persoane pleaca in vacanta, este foarte aproape. Daca si tu te pregatesti de vacanta, in urmatoarea perioada, atunci este important sa iti pregatesti cu atentie bagajul.

Cand esti insarcinata, este important ca hainele pe care le alegi sa fie confortabile si largi pentru a face fata temperaturilor ridicate. De asemenea, din bagaj nu trebuie sa-ti lipseasca incaltaminte confortabila, protectia solara, lotiuni de corp si trusa de prim ajutor. 

Ce trebuie sa contina bagajul de vacanta daca esti insarcinata

Costum de baie

Costum de baie pentru gravide nu trebuie sa-ti lipseasca din valiza, mai ales daca esti deja in semestrul al teilea, iar burta are nevoie de sustinere. Prin urmare asigura-te ca ai unul la tine, chiar daca iti doresti sa porti unul din doua piese.

Rochii

Rochiile usoare, din in sau bumbac, sunt ideale in sezonul cald, deoarece permit pielii sa respire. Cu atat mai mult in perioada de sarcina, cand corpul are nevoie de mai mult confort.

Tricouri

Tricourile si pantalonii scurti sau lungi, speciali pentru gravide, sunt, de asemenea, de nelipsit. Tinuta este ideala seara, cand este mai racoare. De asemena, este indicat sa ai la tine si o bluza cu maneca lunga, pentru serile reci de vara, la munte si la mare aerul fiind mult mai rece.

Incaltaminte confortabila

In timpul vacantei este dieal sa ai la tine o pereche de incaltaminte confortabila. Poti alege sandale, adidasi si tenisi. Alege insa incaltaminte ortopedica, care sa tina piciorul intr-o pozitie corecta. 

Pijama sau camasa de noapte

Pijamaua sau camasa de noapte nu trebuie sa-ti lipseasca. Poate fi si un tricou lung si larg, daca asa te simti confortabil.

Protectie solara 

Este foarte important ca toata lumea sa se protejeze de soare, insa in timpul sarcinii este cu atat mai important sa acorzi atentie acestor detalii. Prin urmare, este important sa folosesti de fiecare data cand iesi din casa o crema cu factor de protectie solara, cu atat mai mult in perioada concediului. Foloseste o crema cu factor de protectie 50+ si reaplica la fiecare doua ore. De asemenea, foloseste o palarie pentru a-ti acoperi capul si incearca sa stai cat mai mult timp la umbra.

Daca mergi la mare, nu te expune la soare intre orele 11 si 17.

Cosmetice

Ingrijirea pielii este foarte importanta in timpul sarcinii, cu atat mai mult vara, in timpul vacantei. Prin urmare nu uita sa iei cu tine gelul de dus si samponul pe care le folosesti in mod normal. Nu vrei sa te trezesti cu iritatii ale pielii in urma folosirii unor produse noi. De asemenea, este important sa ai la tine crème hidrantante pe care sa le aplici dupa plaja si seara, inainte de culcare.

Trusa medicala

Nu uita de trusa medicala. Aceasta trebuie sa cuprinda vitaminele si tratamentele prescrise de medic, dar si medicamente pe care sa le poti lua, in caz de urgente (dureri de cap, constipatie, diaree, etc). Consulta medicul inainte de a pleca pentru a-ti recomanda ce poti face in caz de nevoie.   

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina avansata Vacanta de vara

Articole recomandate

Citeste si despre