Cum isi petrece vacanta de vara generatia Alpha: Programarea si jocurile digitale devin noile tabere

/ / Modificat: 2023-07-10
Cum isi petrece vacanta de vara generatia Alpha: Programarea si jocurile digitale devin noile tabere

Uitati de vacanta de vara traditionala - Copiii de azi se distreaza invatand sa programeze si sa creeze lumi virtuale in diverse aventuri tehnologice. Pana pe 4 septembrie la scoala edutech Logiscool, au loc programe de vacanta inovatoare si distractive pentru tinerii entuziasti de tehnologie: Logicamps.

“Poate parea exagerat, insa copiii de astazi pot schimba lumea in vacanta de vara. Generatia Alpha reprezinta viitorul si sunt adevaratii nativi ai tehnologiei. La Logiscool, ne adaptam constant la nevoile si dorintele acestor tinere minti curioase - tehnologia nu este doar o unealta pentru ei, ci o parte integranta a existentei lor. Suntem mandri sa contribuim la pregatirea celei mai educate generatii din istorie, oferindu-le oportunitati de invatare si dezvoltare necesare pentru a schimba lumea intr-un mod semnificativ si pozitiv” - Dana Banica, General Manager Logiscool Romania.

Acesti nativi digitali au nevoie de un sistem de referinta pentru lucrurile ce se petrec in spatele cortinei internetului. Copiii din generatia Alpha deja sunt competenti in a intelege cum functioneaza sau se construieste un lucru din lumea digitala, in schimb programele de vacanta Logicamps atrag atentia asupra unei alte intrebari pe care parintii deopotriva cu generatia Alpha trebuie sa si-o puna: De ce?

Ce face o aplicatie sa fie interesanta? Ce este catchy la un joc video? Care sunt elementele care fac continutul digital bun?

Prin simplul fapt ca isi pun aceste intrebari, copiii devin mult mai constienti de mecanicile care ii atrag spre un joc video, comportamentul lor cu privire la consumul de continut media si timpul petrecut pe telefon, tableta sau calculator. Iar invatand despre aceste aspecte cu ajutorul instructorilor dedicati de la Logiscool, ii va ajuta sa preia controlul asupra timpului dedicat tehnologiei in loc sa o consume pasiv.

Programele de vacanta Logicamps

Cu peste 60 de locatii in Romania, Logiscool - lider edutech - are misiunea de a trage cortina lumii digitale pentru copii si adolescenti. Prin programele de vara Logicamps, Logiscool pune la dispozitia copiilor un mediu educativ si distractiv in care pot sa isi dezvolte abilitatile tehnologice dar si o serie de aptitudini care ii vor ajuta in traseul lor academic si profesional:

  • Creativitate si inovatie: Taberele si atelierele de Minecraft si cele Roblox sunt mediul propice in care copiii pot construi lumi si jocuri unice folosindu-si imaginatia si curiozitatea nativa. Iar programele Digital Creators ii vor invata sa creeze continut digital estetic si functional.
  • Rezolvarea problemelor: Jocurile, provocarile si aplicatiile de dezvoltat din cadrul taberelor le ofera copiilor ocazia de a infrunta provocari si de a gasi solutii creative.
  • Gandirea critica: Copiii invata sa analizeze si sa evalueze diferite situatii si sa ia decizii bine fundamentate.
  • Colaborare si comunicare: Jocurile multiplayer si proiectele comune incurajeaza copiii sa lucreze impreuna si sa comunice eficient cu altii.
  • Programare: Prin experimentarea cu limbaje de programare si motoare de joc, copiii dobandesc competente tehnice valoroase.

Incepand cu jumatatea lunii iunie si pana pe 1 septembrie, copiii pot participa la diversele programe Logicamps disponibile in scoala Logiscool din apropiere. Acestea variaza ca durata de la cateva zile, la mai multe saptamani in functie de subiectul abordat. Pentru mai multe informatii despre programe si inscriere, citeste aici.

“Orice copil poate beneficia de cunostinte si abilitati digitale, in functie de interesele lor personale. Programele de vacanta sunt concepute pentru a se potrivi cu o varietate de niveluri de experienta si interese, oferind copiilor posibilitatea de a explora si a alege domeniul care le starneste curiozitatea. Fie ca este vorba despre continut digital, crearea de jocuri, robotica sau programare de aplicatii, exista ceva potrivit pentru fiecare copil.” - Dana Banica, General Manager Logiscool.

Aceste programe de vacanta ofera o experienta unica, combinand distractia cu invatarea in domeniul digital. Copiii si adolescentii au posibilitatea sa exploreze si sa se aprofundeze in domenii precum programarea, robotica, designul de jocuri si creatia digitala. In acelasi timp, aceste cursuri stimuleaza gandirea critica, rezolvarea problemelor si creativitatea, abilitati esentiale intr-o lume in continua schimbare.

Logicamps sunt concepute pentru a pregati copiii indiferent de nivelul lor de experienta de la momentul inceperii cursului, oferindu-le copiilor o plaja larga de domenii dintre care pot alege ceea ce li se pare lor cel mai interesant. In plus, abilitatile invatate in cadrul programelor de vacanta Logiscool pot fi transferate in alte domenii din stiintele exacte si nu numai, contribuind la dezvoltarea generala a copiilor.

Parintii si copiii pot alege dintre urmatoarele programe de vara:

1. Robotica: participantii invata despre provocarile ingineresti viitoare, construindu-si proprii roboti cu ajutorul diverselor kituri LEGO.

2. Creatori Digitali: copiii exploreaza diferite instrumente si tehnici pentru a incepe sa-si construiasca sau sa isi imbunatateasca abilitatile de creare de continut digital: video, imagine, grafica, aplicatii sau website-uri.

3. Roblox: copiii se familiarizeaza cu Roblox Studio, invatand sa-si creeze propriile jocuri si intelegand elementele de mecanica si design de jocuri.

4. Minecraft: copiii exploreaza lumea Minecraft, prin proiecte complexe si foarte interactive, cum ar fi construirea unei baze spatiale, si se folosesc de notiuni de programare dar si de fizica, geometrie, design de jocuri.

5. Programare: copiii se familiarizeaza cu programarea, gandirea algoritmica, designul de jocuri si crearea de aplicatii.

6. Digital Explorer: programe care combina tematici digitale diverse si fiecare zi aduce o noua aventura, de la roboti si jocuri, pana la provocari creative ca editarea video sau designul grafic.

Pentru inscrierea la unul sau mai multe programe de vacanta Logiscool, accesati pagina Logicamps.

De ce continut digital si jocuri in vacanta, pe langa drumetii si sporturi?

Sportul si drumetiile se pot imbina foarte bine in vacanta cu timpul alocat 'ecranelor', daca aceasta inseamna dezvoltarea aptitudinilor digitale si tehnice, si nu doar timp petrecut pe retele sociale sau in jocuri.

“Logiscool isi actualizeaza in mod constant programele de vacanta pentru a tine pasul cu tendintele si schimbarile din domeniul tehnologiei si al educatiei. Oferim continut relevant si actual pentru copii si stim sa facem sa fie si extrem de atractiv pentru ei. Feedbackul de la parintii din Romania este unul extraordinar - 98,6% respondenti din cei peste 2000 de parinti pe care i-am intrebat in vacanta trecuta s-au declarat foarte multumiti si multumiti de programele noastre de vacanta.” - Dana Banica, General Manager Logiscool.

Spre deosebire de timpul petrecut pe telefon, activitatile pe care copiii le pot intreprinde cu ajutorul calculatorului sunt de fapt benefice. Diferenta este motivatia cu care se merge catre tehnologie. In timp ce telefonul este scos din obisnuinta, plictiseala sau pentru entertainment din buzunar, calculatorul este un mijloc de a crea ceva, de a transforma si de a intelege.

“Desi Generatia Alpha sunt nativi digitali, este esential ca acestia sa invete sa balanseze timpul petrecut in mediul online cu activitatile din viata reala.” - Dana Banica, General Manager Logiscool.

Programele de vacanta Logiscool sunt concepute avand in vedere nevoia copiilor de a se juca si de a socializa. Astfel, pe langa activitatile digitale si de programare, cursurile includ pauze si activitati recreative in aer liber, care permit copiilor sa socializeze si sa se relaxeze intr-un mediu placut si sigur.

Un alt aspect deosebit al programelor de vacanta Logiscool este metodologia folosita de acestea. Copiii lucreaza in echipe, ceea ce favorizeaza colaborarea, comunicarea si dezvoltarea abilitatilor sociale. In plus, programele Logiscool ii ajuta pe participanti sa inteleaga cum sa utilizeze in mod responsabil si sigur tehnologia, aspect crucial in era digitala.

“Scopul nostru este sa oferim copiilor si adolescentilor o experienta de vacanta care sa le deschida noi orizonturi si sa le dezvolte abilitatile digitale intr-un mediu creativ si distractiv" - Dana Banica, General Manager Logiscool.

Diversitatea programelor de vacanta Logiscool permite copiilor sa aleaga domeniul care le starneste interesul si sa se bucure de o experienta de invatare intr-un mediu distractiv. Aceasta initiativa ofera oportunitatea perfecta pentru tinerii pasionati de tehnologie sa isi petreaca vacanta intr-un mod creativ si educativ, pregatindu-se astfel pentru viitor. Pentru mai multe informatii si inscrieri, accesati site-ul Logiscool.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta copii. Vacanta de vara Jocuri

Articole recomandate

Citeste si despre