Cum sa ii oferi bebelusului tau o baita speciala seara de seara?

/ / Modificat: 2015-07-17
Cum sa ii oferi bebelusului tau o baita speciala seara de seara?

Cum sa ii oferi bebelusului tau o baita speciala seara de seara?

Baita bebelusului este un moment special, de care va puteti bucura impreuna seara de seara, odata ce inveti modalitatea corecta de a-ti spala micutul cu delicatete si produsele potrivite.

Un ritual excelent inainte de culcare, baita inlesneste legatura intima dintre tine si puiul tau, are un minunat efect de relaxare pentru cel mic si contribuie la mentinerea frumusetii pielii bebelusului tau.

Este mult mai simplu decat crezi sa eviti stresul si neplacerile asociate cu baita de seara. Pregateste-te cu toate informatiile de care ai nevoie si te vei bucura din plin de aceasta experienta frumoasa pentru amandoi!

Cand sa incepi imbaierea bebelusului

Primul aspect de care trebuie sa tii cont este acela ca, in primele doua saptamani dupa nastere, este de preferat sa iti speli bebelusul cu o carpa moale, curata, inmuiata in apa. Spala fata si mainile copilului frecvent, curatandu-i cu delicatete zona genitala dupa fiecare schimbare a scutecului. 

Dupa uscarea ombilicului si vindecarea regiunii, poti sa dai startul imbaierii in cadita (sau in chiuveta). Cu toate ca unii parinti isi spala bebelusii in fiecare seara, specialistii spun ca frecventa recomandata a baitei in primele luni este de 2-3 ori pe saptamana (in acest fel, eviti ca pielea sugarului sa se usuce excesiv). 

Primele imbaieri pot fi intimidante pentru tine, mai ales daca bebelusul tau are tendinta sa planga atunci cand intra in contact cu apa. In acest caz, cinci minute sunt suficiente pentru a-l spala corect. 

Cum sa procedezi in timpul baitei

Aduna toate produsele si accesoriile de care ai nevoie, intinde langa tine un prosop curat si tine la indemana un scutec nou si hainutele. Umple cadita cu apa la un nivel de circa 8 cm si testeaza cu incheietura mainii temperatura apei, care trebuie sa aiba intre 32 si 37 de grade Celsius. 

Canta-i bebelusului in timp ce il dezbraci si pune-l cu grija in cadita, sprijinindu-i capul si gatul pe un brat. Cu cealalta mana, toarna apa generos pe toata suprafata corpului, apoi spala-l cu o lotiune delicata pentru bebelusi (asa cum este JOHNSON'S® Baby TOP-TO-TOE  Bath), de sus in jos si din fata in spate.

Incepe prin a spala scalpul copilului cu palma sau o carpa moale, inmuiata in apa si lotiune, apoi clateste bine cu apa curata. Daca bebelusul tau are mult par, poti folosi si un sampon special pentru el, testat oftalmologic (ochii bebelusilor sunt foarte sensibili) si fara ingrediente cu efecte iritante ( incearca JOHNSON'S® Baby NO MORE TEARS® Shampoo).  

Acorda o atentie deosebita ochilor si fetei! Inmoaie un tampon de bumbac in apa si curata bine ochii, nasul si gura, dinspre interior spre interior (daca observi mucus intarit, inmoaie-l bine cu apa inainte sa stergi, astfel incat sa nu ii produci disconfort copilului). Nu uita nici de spatele urechilor, zonele de piele pliata de pe gat.

In timp ce faci toate aceste lucruri, mentine contactul vizual cu cel mic, canta-i si alinta-l, astfel incat sa ii distragi atentia de la eventuale senzatii care ar putea sa il deranjeze. Captivat de chipul tau zambitor si de vocea calda, va asocia experienta imbaierii cu trairi placute.

Clateste abundent pielea bebelusului cu apa limpede si scoate-l din cadita, cu o mana sprijinindu-i gatul si capul si cealalata sustinandu-i funduletul.

Ai grija sa ii cuprinzi o coapsa cu degetele, astfel incat sa nu cumva sa il scapi din cauza pielii alunecoase. Inveleste-l cat mai repede in prosop si tine-l putin la piept, sarutandu-i capusorul fin. Se va simti in siguranta si nu va ramane cu o teama de baita, dimpotriva.

Cum sa inchei cu brio o baita reusita

Incheie experienta frumoasa a baitei de seara cu un plus de rasfat. Maseaza pielea micutului tau, dupa ce stergi bine copilul cu prosopul, cu un ulei pentru bebelusi cu formula delicata, hipoalergenic. Acest obicei nu este benefic doar pentru hidratarea pielii, ci si pentru inducerea unui somn profund bebelusului.

Recomandate sunt si lotiunile de corp pentru bebelusi, pe care le poti folosi inainte sa imbraci copilul. Incearca JOHNSON'S® Baby Bedtime Lotion, care nu are doar un efect intens de hidratare, ci emana si arome relaxante si linistitoare. 

La tine cum arata baita de seara? Cum iti ajuti bebelusul sa se bucure de experienta si ce tip de produse folosesti pentru a-i ingriji corect pielea? Spune-ne povestea ta in sectiunea comentariilor de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea pielii bebelusului Ingrijire delicata pentru bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre