Cum sa ingrijesti in mod corect pielea bebelusilor prematuri

/ / Modificat: 2022-10-02
Cum sa ingrijesti in mod corect pielea bebelusilor prematuri

Pielea bebelusilor prematuri este expusa unui risc crescut de infectie, de pierdere de apa si de caldura. Prin urmare, este important sa o mentinem sanatoasa si intacta, astfel incat sa isi poata indeplini functiile de protectie. Va rugam sa retineti ca un prematur este un copil nascut inainte de 37 de saptamani de sarcina.

Ingrijirea pielii pentru copiii prematuri

Pielea este o bariera naturala care protejeaza impotriva infectiilor, previne pierderea de apa si ajuta la controlul temperaturii corpului. Potrivit studiilor, pielea unui bebelus prematur nu este pe deplin matura, motiv pentru care necesita mai multa ingrijire.

Ai grija de igiena ta si a copilului tau

Ori de cate ori intrati in contact cu bebelusul dumneavoastra, trebuie sa va spalati intotdeauna mainile in prealabil pentru a preveni transferul de bacterii sau germeni. In plus, ingrijirea unghiilor este o parte importanta a ingrijirii, deoarece unghiile pot rani pielea de pe corp sau de pe fata a bebelusilor prematuri. La randul sau, o rana poate fi o poarta de intrare pentru infectii.

Evitati sa faceti baie zilnic

Odata ce bebelusul este instalat acasa, nu este necesar si nici esential sa il spalati in fiecare zi. Poate fi chiar suficient sa le faceti baie o data pe saptamana. Luati in considerare faptul ca, de obicei, nou-nascutii nu se murdaresc atat de mult. In plus, clatirea frecventa are tendinta de a usca pielea prin indepartarea stratului protector al acesteia.

Ingrijirea cordonului ombilical

Cand bebelusul prematur are inca cordonul ombilical sau cand zona din jurul cordonului ombilical este inca in curs de vindecare, zona trebuie sa fie mentinuta uscata si curata.

Aer conditionat in camera

Camera trebuie sa fie calda, dar nu la temperaturi foarte ridicate. Acest lucru se datoreaza faptului ca bebelusii prematuri nu au o functie de reglare a temperaturii la suprafata pielii complet dezvoltata.

Prin urmare, temperatura camerei trebuie mentinuta intre 20 si 24 de grade Celsius. In plus, camera in care este plasat nou-nascutul trebuie sa aiba suficienta lumina naturala si o ventilatie adecvata.

Imbracarea in mod corespunzator

Pielea bebelusilor prematuri este mai sensibila si mai delicata din cauza lipsei de maturitate a functiilor sale de protectie. Atunci cand va alegeti hainele, alegeti-le pe cele care sunt usor de imbracat si de dat jos.

Hainele trebuie sa fie confectionate din tesaturi de buna calitate, moi la atingere si de buna calitate. In acelasi timp, trebuie evitate fermoarele, etichetele si nasturii care ar putea cauza raniri la nivelul pielii copilului.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Piele bebelusi Ingrijirea pielii bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre