8 activitati pentru copii si tatici

/ / Modificat: 2014-06-17
8 activitati pentru copii si tatici

Activitatile pe care copilul le face impreuna cu taticul sunt esentiale pentru intarirea relatiei dintre ei. Este recomandat ca tati sa consume mai mult timp pentru a castiga teren si pentru a ajunge din urma relatia pe care copilul o are cu mama lui inca de la nastere. Taticii trebuie sa "munceasca" un picut mai mult pentru a-i apropia pe cei mici. Insa aceasta munca se poate dovedi o distractie pe cinste!

Faceti o traditie in a va juca impreuna seara

Luati diverse jocuri de masa si creati-va o rutina din a va juca impreuna, doar voi doi. Poti afla atat de multe de la si despre copilul tau intr-o astfel de activitate si va puteti apropia foarte mult.

Implica-l in spalarea masinii

Spalarea masinii este o activitate... barbateasca, sa spunem! Dar poate deveni bine mersi si o oportunitate de distractie si de a petrece ceva timp impreuna cu copilul.

In plus, este o activitate de vara propice pentru copii si o oportunitate de a se mai racori un pic in zilele caniculare.

Planuieste un picnic cu micutul

art_tata

Roag-o pe mami sa va faca cateva pachetele pentru picnic. Apoi, las-o pe acasa sa faca ce treaba are sau du-o la un salon de relaxare si da o fuga in parculet sau la padure cu micutul.

Intindeti o paturica, mancati bunatati si apoi explorati natura! Ai sansa de a vorbi cu micutul tau despre temeri, probleme, griji si despre activitati care ii plac. Puteti planui si alte activitati impreuna sau planuri pentru a merge in diverse locatii ori de a practica un sport!

Mergi cu cel mic in excursie cu cortul

Rezervati-va un weekend numai pentru voi doi. Este momentul sa aveti parte de ceva mai mult timp impreuna si de aventuri extraordinare in mijlocul naturii.

Poti profita de excursie pentru a-l invata diverse lucruri despre cum sa supravietuiesti in natura, despre animalele care traiesc acolo sau de plante si copaci.

Poate ca este bine sa stii ca atunci cand copiii cresc mari isi aduc aminte cu mare placere de excursiile facute doar cu tati la munte sau in alte zone. Sunt amintiri extraordinare pe care micutul tau le va pretui foarte mult!

Ia-l la pescuit

O sa spui ca activitatea aceasta se potriveste doar daca este baietel. Poate o sa-ti vina greu sa crezi, dar fetitele sunt la fel de dornice sa mearga cu taticii lor la pescuit ca baieteii. Chiar daca pare o activitate masculina, o astfel de aventura deschide un canal de comunicare important intre tata si fiica.

Implica-l in repararea diverselor lucruri prin casa

Reparatiile prin casa sunt treaba taticilor si baieteii vor fi mai preocupati de aceste activitati. Insa nu o neglija nici pe fiica ta din acest punct de vedere. Traim intr-o epoca in care trebuie sa invatam sa ne descurcam singuri. Iar indemanarea este o calitate care te poate scapa dintr-o multime de incuracturi. Asa ca nu ar strica ca cea mica sa stie sa schimbe un bec cand va creste mare sau sa bata un cui acolo unde este nevoie.

Ia-l la meciuri si practica cu el un sport

art_1_copii_fotbal

Daca esti un fanatic al fotbalului sau pur si simplu pasionat de un alt sport, implica-l si pe copil in pasiunea ta. Invata-l cum sa joace si strategii utile, iar cand creste ia-l cu tine la meciuri.

Jucati-va impreuna un sport si in parcuri sau pe terenuri specializate! Este o activitate importanta in relatia dintre tatici si copii, mai ales ca este una la care cei mai multi tatici sunt expertii. Nu au cum sa greseasca cu ea!

Uitati-va impreuna la un film

Exista o multime de filme interesante pe care copiii trebuie sa le vada cu taticii. Sunt educative, distractive sau chiar emotionante. Si taticii si copiii au multe de invatat. Asa ca faceti impreuna popcorn, o limonada sau un suc proaspat si amuzati-va copios la film.

Faceti un gratar impreuna

Copiii adora activitatile in aer liber. Si cum afara este cald si placut gratarul pare o idee foarte buna. Ai ocazia sa il promovezi pe copil la ajutor de bucatar. Prichindelul are o multime de lucruri de invatat despre gatit si alimente, iar tu poti petrece timp de calitate cu el. Fii cu ochii-n 4 pe copil cand este in preajma gratarului. Nu vreti sa aveti parte de accidente neplacute.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati tatici copii Activitati educative Activitati distractive copii Activitati vara copii Comunicare copii Activitati aer liber copii Activitati tata fiica Activitati tatici fetite Afectiune tatici copii

Articole recomandate

Citeste si despre