5 activitati pentru copii cu frunze de toamna

/ / Modificat: 2023-11-22
5 activitati pentru copii cu frunze de toamna

Toamna este un anotimp fantastic, care aduce cu sine atat de multe activitati distractive. De la sculptatul dovlecilor, pana la joaca printre frunzele cazute prin gradina sau parc, toate te imbie sa petreci cat mai mult timp in natura. Si, de asemenea, sa faci cat mai multe activitati cu frunze. Iar ca si sursa de inspiratie, iti propunem cateva astfel de activitati, perfecte pentru dupa-amiezile senine de toamna sau pentru zilele cu soare din weekend.

Organizeaza vanatoare de comori prin frunze

Va fi activitatea preferata a micutului tau. Trebuie doar sa-l imbraci bine si, de asemenea, sa-l incalti cu o pereche de cizme pentru copii, eventual impermeabila, mai ales daca afara este umezeala, si sa-l lasi sa caute comorile. Ascunde jucarii sau obiecte de dimensiuni potrivite, nici foarte mari astfel incat sa le gaseasca repede, dar nici foarte mici, astfel incat sa nu le gaseasca deloc. Rascolitul frunzelor sau cazutul prin ele vor fi distractia fara de pereche. In plus, pe langa bucuria si satisfactia imensa, copilul isi va dezvolta abilitatea de a rezolva probleme, concentrarea si atentia. Intra si tu in joc pentru a te bucura de o partida de distractie pe cinste.

Construieste un labirint din frunze

Pentru copii, labirintul este provocarea suprema. Pe langa faptul ca le dezvolta abilitatile de orientare si logica, distractia va fi garantata. Si ca sa faci activitatea si mai antrenanta, poti cronometra timpul scos de copil in incercarea de a dezlega misterul labirintului. Sau poti pune capcane pe traseu ori poti da indicii. Cu siguranta, se vor auzi multe rasete, distractie si voie buna. Iar „bataia” cu frunze de la sfarsitul acestei activitati va ramane mult timp in amintirea copilului.

Construiti castele de frunze

Printre cele mai amuzante si distractive jocuri de toamna se numara si construirea unor castele de frunze. Provoaca-ti copilul sa adune cat mai multe frunze la un loc, astfel incat mormanul sa ia forma unui castel, mare si inalt. Te poti lua la intrecere cu el, sa vedeti care reuseste sa faca cel mai frumos si mai mare castel de frunze.

Organizeaza un concurs de sarit in frunze

Concursurile sunt preferatele copiilor. Iar intr-o zi calda de toamna, saritul intr-un morman de frunze poate fi activitatea relaxanta dupa o zi plina si solicitanta. Tot ce trebuie sa faci e sa aduni cat mai multe frunze, pana cand reusesti sa faci un morman. Iar mai apoi, cu imbracamintea adecvata, aveti liber la sarit in frunze. Daca vrei sa faci aceasta activitate si mai palpitanta, mai invita cativa prieteni de-ai copilului si organizeaza si concursuri de sarit in frunze. Dar la fel de bine, te poti alatura micutilor pentru a uita de griji. Nu uita ca o astfel de activitate ii antreneaza copilului echilibrul si coordonarea. Asadar, iata cum poti imbina utilul cu placutul intr-o singura activitate.

Propune-i o activitate de sortare a frunzelor dupa diferite criterii

O simpla plimbare in parc sau in gradina se poate transforma usor si rapid intr-o activitate extrem de productiva. Cum anume? E foarte simplu. Incurajeaza copilul sa caute frunze de diferite marimi, forme sau culori. Va fi o adevarata provocare, dar in acelasi timp si o activitate placuta, relaxanta si antrenanta. După ce a luat cat mai multe frunze, il poti provoca sa le sorteze. Acest exercitiu educational il ajuta sa-si dezvolte abilitati de clasificare, dar si sa-si imbunatateasca concentrarea si atentia. Cu cele mai frumoase frunze, in opinia copilului, evident, poate face un tablou creativ de toamna, un colaj sau un produs art&craft.

Profita, asadar, de toamna, pentru a face tot felul de activitati distractive si educative in acelasi timp impreuna cu copilul tau.

Sursa foto: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati aer liber copii Activitati toamna copii

Articole recomandate

Citeste si despre