Idei de activitati in aer liber pentru copii

/ / Modificat: 2023-07-07
Idei de activitati in aer liber pentru copii

Zilele frumoase de vara ii fac pe copii sa-si doreasca sa petreaca mult timp in aer liber. Iar pentru a imbina utilul cu placutul, iti sugeram cateva idei de activitati educative si relaxante, atat pentru copii, cat si pentru parinti.

Toti parintii asteapta cu nerabdare zilele lungi de vara, pentru a putea petrece mai mult timp in aer liber, cu cei mici. Si este lesne de inteles, avand in vedere beneficiile extraordinare pe care le au activitatile desfasurate afara. Astfel, copiii se pot bucura in voie de joaca libera, isi pot consuma sanatos energia, isi pot antrena creativitatea si imaginatia sau isi pot imbunatati atentia. In plus, joaca in aer liber creste sinteza de vitamina D. Iata lista noastra cu idei de activitati in aer liber pentru copii:

„Bataie” si experimente cu apa, activitati de neuitat

Activitatile cu apa sunt un real succes, mai ales in zilele calduroase de vara, asa ca echipeaza copiii corespunzator: un costum de baie si o pereche de sandale sport pentru copii si bataia cu apa poate incepe. Nu uita sa iei si un rand de haine de schimb. Exista nenumarate variante de activitati, de la experimente simple, precum testarea plutirii si scufundarii diferitelor obiecte si pana la bananele „batai” cu stropitorile sau cu baloane umplute cu apa. Cu siguranta cei mici isi vor aminti aceasta zi mult timp.

Vanatoarea de comori, o activitate plina de adrenalina

Organizeaza o vanatoare de comori fie in curte, fie in parc. Regulile sunt simple si distractia este garantata: ascunde obiecte mici sau indicii in diverse locuri si ofera-le copiilor harti sau indicia, pentru a-i ghida. O astfel de activitate le va dezvolta capacitatea de observare si de rezolvare a problemelor. In plus, le va imbunatati si capacitatea de a lucra in echipa.

Organizeaza un picnic in aer liber

Un picnic in aer liber e oportunitatea perfecta pentru a va crea amintiri de neuitat. Incepe chiar de la pregatirea cosului. Implica-i si pe cei mici in pregatirea mancarurilor si a gustarilor sanatoase. Eventual, cu cateva zile inainte, pune-i pe ei sa alcatuiasca o lista cu tot ce este necesar. Nu uita sa iei o patura pe care sa stati, dar si jucarii sau jocuri de masa. In plus, imortalizarea unui astfel de moment poate fi si ea in sine o activitate complementara picnicului. Faceti cu schimbul pe fotograful.

Fa trasee sportive

Copiii sunt innebuniti dupa o astfel de idee. Astfel, poti transforma curtea intr-un adevarat maraton de activitati sportive. Spre exemplu, poți face un traseu in care cei mici trebuie sa sara peste obstacole, sa se catare sau sa se tarasca prin tuneluri. Nu e nevoie sa cumperi cine stie ce materiale. Poti improviza cu ce ai prin casa (cateva cutii, cercuri de gimnastica sau, de ce nu, cateva paturi). O astfel de activitate le dezvolta motricitatea, coordonarea, concentrarea si viteza de reactie.

Invata-i sa gradinareasca

O astfel de activitate poate fi realizata atat in gradina proprie, cat si in parc. Ai nevoie de cateva ghivece mici, eventual din plastic, pentru a evita accidentele, de seminte si de instrumente de gradinarit, pentru a planta flori sau legume. Aceasta activitate ii va ajuta sa invete despre cresterea plantelor, responsabilitate si conexiunea cu natura.

Activitatile in aer liber sunt esentiale pentru dezvoltarea copiilor. Micutii se vor bucura de aventuri captivante, de o conexiune mai profunda cu mediul inconjurator, dar vor deveni si mai responsabili. Incurajeaza-i sa exploreze si sa descopere lumea inconjuratoare in timpul verii, dar si sa-si creeze amintiri de neuitat!

Sursa foto: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati aer liber Activitati aer liber copii Jocuri

Articole recomandate

Citeste si despre