11 crafturi din paharele de carton

/ / Modificat: 2014-06-27
11 crafturi din paharele de carton

Paharele din carton sau hartie ramase de la picnicuri sau de la o petrecere in aer liber se pot transforma, cu putina indemanare si imaginatie, in animalute, papusi, jucarii si obiecte decorative pentru casa. Pe langa distractia garantata si rolul lor util si estetic, realizarea acestor crafturi ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii fine si grosiere, a imaginatiei si creativitatii copilului.  

Coroana de rege sau regina

coroana-pahar

Provoaca-ti copilul sa-si confectioneze propria coroana de rege sau regina dintr-un banal pahar de carton. Chiar daca dimensiunile sunt destul de mici, coroana finita poate fi atasata de o bentita, astfel incat sa stea fixa pe cap.

Invata copilul sa franjureze marginile paharului pentru a-i da forma unei coroane. Lasa-l apoi sa o accesorizeze dupa bunul plac, cu ajutorul culorilor, dar si a margelutelor sau pietricelelor stralucitoare, pentru a capata acel aspect extravagant de rang nobiliar.

Paianjeni

paianjeni-pahare

Grozavi pentru Halloween, dar si pentru joaca de zi cu zi a copilului, paianjenii din pahare de hartie sunt foarte haiosi si usor de realizat. Chiar si un prichindel de 3-4 anisori poate da gata un astfel de craft singur, fara ajutor.

Tot ce trebuie sa faca este sa picteze paharul cu acuarele, sa il intoarca cu gura in jos, sa ii lipeasca ochi, nas si alte elemente specifice chipului, apoi sa ii ataseze piciorusele. Acestea se pot confectiona fie din sarma invelita in ata, fie din paie de plastic pentru baut.

Mere

mere-pahare

Paharele de carton pot fi transformate in cele mai simpatice mere decorative, in doar cativa pasi simpli. Paharele trebuie colorate in verde, galben, rosu sau in alte nuante specifice fructului. Se decupeaza partea de sus a paharului, astfel incat marginile ramase sa poata fi adunate la un loc in centru si lipite. Apoi, se agata fiecaruia cate o bucata de sfoara sau sarmulita invelita in ata si o frunzulita din hartie, colorata in verde.

Cutiuta de cadouri

cutie-cadou-pahar

Transformati un pahar de carton in cea mai simpatica cutiuta de cadouri pentru o bijuterie sau un accesoriu de mici dimensiuni. Copilul va avea nevoie de ajutor din partea ta la taierea marginilor din partea de sus, astfel incat sa poata fi asambalata usor.

In cazul in care inchiderea va da batai de cap, renuntati la pasii meticulosi in favoarea indoirii gurii spre interior, capsarii ei in doua parti si atasarii unui snur dragut, care sa tina cutia inchisa. In rest, lasa copilul sa o coloreze si accesorizeze dupa bunul plac.

Minighivece cu flori

ghiveci-flori-pahar

Paharele de carton de dimensiuni ceva mai mari pot deveni minighivece unice si personalizate pentru plantele de interior. Vopsite in nuante asortate cu mobilierul sau designul camerei in care sunt puse, acest ghivece improvizate ofera un plus de ingeniozitate aspectului casei, iar copiii sunt maestri in colorarea lor.

Minipinata

pinata-pahare

Pinata este un accesoriu jucaus adorat de copii, datorita continutului-surpriza din interiorul lui. Aceste mici baloane sau accesorii umplute cu bombonele, caramele si confetti sunt atractia oricarei petreceri pentru micuti si pot deveni si o activitate distractiva pentru copilul tau.

Aveti nevoie de doua pahare de carton, pe care le desprindeti pe o laterala, le scoateti partile inferioare (fundul) si le rulati ca pe cornete. Adaugati bomboane si alte surprize intr-unul dintre cornetele formate, apoi puneti-l pe celalalt capac. Lipiti cornetele intre ele cu ajutorul unei hartii creponate colorate.

Cosulete decorative

cosulete-decorative-pahare

Improvizati cosulete de depozitare decorative pentru camera copilului din pahare de carton. Pune copilul sa coloreze paharul la exterior, apoi atasati-i impreuna o sarmulita imbracata in ata pe post maner. Puneti pe fundul fiecarui minicosulet hartie creponata si depozitati in ele clame, accesorii de birou si alte elemente de mici dimensiuni.

Ghirlanda luminoasa

ghirlanda-pahare

Un mod ingenios de a folosi paharele de hartie sau carton in decorarea casei il reprezinta ghirlanda luminoasa, care va deveni rapid atractia oricarui prichindel. Cumparati o instalatie luminoasa cu becuri albe (precum cele pentru brad).

Pune copilul sa coloreze exteriorul paharelor in nuante pastelate. Faceti o gaura in partea inferioara a fiecarui pahar, prin care sa introduceti becul si lipiti-l de firul instalatiei. Atarnati ghirlanda in camera copilului si bagati-o in priza. Efectul va fi cu adevarat spectaculos.

Papusa decorativa

papusa-decorativa

Invata-ti copilul sa transforme un pahar de carton intr-o papusa decorativa pentru camera lui. Este un craft simplu, la indemana oricarui copil de cativa ani. Trebuie doar sa decupeze fundul paharului si in locul acestuia sa ataseze o bila suficient de mare, incat sa stea deasupra lui. Apoi, din bucati colorate de ata, poate crea peruca papusii.

Incurajeaza-l sa-i deseneze chipul cu markerul, iar apoi sa treaca la colorarea tinutei, formata din paharul propriu-zis. Ii poate desena nasturi, papioane, esarfe etc. sau le poate confectiona din materiale textile si atasa ulterior, cu ajutorul lipiciului.

Suport pentru creioane

suport-creioane

Daca inca nu ai apucat sa-i cumperi un suport de creioane si pixuri pentru birou, renunta la idee si confectionati impreuna unul dintr-un pahar de hartie. Invata copilul sa il realizeze pas cu pas.

Trebuie sa decupeze o bucata circulara de carton colorat, de dimensiuni ceva mai mari decat gura paharului. Apoi, trebuie sa decupeze fundul paharului si sa-l lipeasca cu gura in jos, pe bucata circulara. Colorarea si decorarea ramane la latitudinea micutului tau.

Sarpe sau omida

sarpe-pahare

Realizarea unui sir lung de pahare, bagate unele intr-altele, se poate transforma intr-un sarpe sau omida pentru joaca de zi cu zi a copilului. Paharele trebuie prinse intre ele pe o sfoara sau un fir de ata, pentru a nu se dezmembra. Copilului ii va reveni sarcina distractiva de a colora paharele si de a realiza chipul animalutului cu markere, creioane colorate sau acuarele.

Tu ai facut impreuna cu copilul tau crafturi din pahare de carton? Ce model iti place cel mai mult si ce alte idei distractive mai ai, pentru a completa lista pe care am creat-o noi? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crafturi copii Activitati distractive copii

Articole recomandate

Citeste si despre