Crafturi creative de sarbatori pentru copii

/ / Modificat: 2017-11-23
Crafturi creative de sarbatori pentru copii

Crafturile de sarbatori sunt un motiv de distractie si voie buna pentru copiii de toate varstele. Confectionarea decoratiunilor si a ornamentelor pentru brad sau locuinta reprezinta si o activitate educativa pentru copiii mici, intrucat contribuie la dezvoltarea imaginatiei, a creativitatii si perspicacitatii lor. Petreceti momente de calitate in familie realizand impreuna unele dintre cele mai simpatice si creative crafturi de Craciun!  

Sosete pentru cadouri

sosete-cadouri

Sosetele de Craciun, imprimate cu tot soiul de motive de sarbatori, sunt create cu scopul de a lasa cadouri in ele. La noi insa, acestea au mai mult rol de decor pentru locuinta. Renunta sa mai dai banii pe sosetele clasice si banale din comert. Creeaza impreuna cu copilul tau unele dintre cele mai simpatice modele folosind sosete obisnuite in diferite nuante.

Umpleti-le cu vata si asezati cate o jucarie la gura fiecareia. Decupati cartoane si imprimati initialele numelor membrilor familiei, apoi lipiti-le pe sosete. Agatati o panglica sau un snur de fiecare dintre ele si legati-le de diverse obiecte de mobilier din casa.

Covoras fustita pentru brad

covor-brad

Daca vrei sa transformi bradul de Craciun intr-o "balerina" simpatica, un covoras confectionat din hartie este tot ce ai nevoie pentru a-i crea fustita. Decupeaza un carton in forma rotunda, cresteaza-i marginile si gauraste-l in mijloc (acolo va fi asezat suportul de brad). Lasa copilul apoi sa il coloreze si deseneze dupa bunul plac si, la final, asaza-l in jurul bradului. 

Globuri ursuleti din gheme

globuri-gheme

Daca ai la indemana cateva gheme de ata alba si niste nasturi negri de diverse dimensiuni, copilul tau poate crea cei mai simpatici ursuleti polari in doar cateva minute. Acestia se pot transforma rapid in globuri pentru brad, daca prindeti panglici de ei. Urechiusele ursuletilor pot fi create din fetru de culoare alba sau din carton. 

Oameni de zapada din plastilina

oameni-zapada

Decoratiunile sub forma omuletilor de zapada pot fi confectionate dintr-o multime de materiale la indemana. Insa cel mai "prietenos" material cu care este obisnuit copilul mic ramane plastilina. Invata-l sa formeze oameni de zapada din plastilina, de dimensiuni diferite, apoi asezati-i pe toti pe un platou "tapetat" cu beteala si pune-ti-l apoi pe masuta din living sau din dormitorul copilului.

Fulgi de zapada din bete de inghetata

fulgi-zapada

Ai adunat de-a lungul verii numeroase bete de la inghetata si nu stii ce sa faci cu ele? Foloseste-le in scop creativ impreuna cu copilul tau pentru crearea celor mai simpatice decoratiuni pentru brad sau casa. Suprapuneti-le si lipiti-le astfel incat sa formati o stea, apoi distrati-va decorand-o cu nasturi, margelute sau pampoane albe de mici dimensiuni. Nu va zgarciti nici cu sclipiciul, daca il aveti in recuzita.

Coronita de perete din poze de familie

coronita-poze

Daca vreti sa aveti parte de cea mai creativa coronita decorativa de Craciun, mergeti pe mana modelului format doar din poze cu voi. Ia-ti copilul in brate, asezati-va in fata calculatorului sau laptopului si selectati cele mai frumoase sau interesante poze de familie. Mergeti si printati-le la un centru special, apoi decupati-le pe toate si lipiti-le intre ele de margini, pana formati un cerc. Decorati marginile cu sclipici sau margelute, legati-i o panglica si atarnati-o pe usa sau perete.

Ren din ghiveci si crengi de copac

ren-ghiveci

Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder sau Blitzer? Care dintre renii lui Mos Craciun este preferatul copilului tau? Oricare dintre ei ar fi, alegeti sa il confectionati impreuna sub forma unui suport decorativ pentru casa.

Aveti nevoie de un ghiveci si de talentul la pictura al copilului, pentru a-l colora intr-un maro inchis si a-i desena ochi, nas si gura. Apoi, iesiti afara si alegeti doua crengute de copac, de dimensiuni aproximativ egale si lipiti-le in partile ghiveciului. Decupati si urechi din fatru si lipiti-le de capul renului. Umpleti ghiveciul cu bomboane si puneti-l in living, bucatarie sau in camera copilului. 

Braduti din bete de inghetata

braduti-bete-inghetata

Betele de inghetata pot fi folosite la crearea numeroaselor decoratiuni de Craciun. Copilul se poate juca cu ele pentru a confectiona braduti decorativi pentru brad. Tot ce trebuie sa faca este sa lipeasca trei bete sub forma unui triunghi. Trunchiul poate fi confectionat tot dintr-un bat de inghetata rupt in jumatate. Din beteala, hartie creponata si alte materiale la indemana pot fi create si decoratiunile pentru bradut.

Ornamente pentru brad din fetru

ornamente-fetru

Fetrul ramane cel mai versatil material cu care pot jongla copiii mici pentru crearea decoratiunilor de sarbatorile. Poate fi decupat intr-o multime de forme simpatice - inimioare, stelute, ingerasi, fluturasi, animalute, cusut pe margini cu ata si accesorizat cu nasturi, perlute, margele sau alte accesorii la indemana. Provoaca-ti copilul sa creeze astfel de ornamente pentru brad din fetru!

Ingeras din farfurie de carton

ingeras-farfurie

Invata-ti copilul sa confectioneze cel mai simplu si dragalas ingeras dintr-o banala farfurie de carton. Desenati conturul ingerasului pe farfurie, apoi decupati-l cu grija. Ingerasul poate fi lasat simplu sau decorat ori desenat de catre prichindel, dupa bunul plac. Agatati un snur de capul ingerasului, apoi prindeti-l in brad.

Ghirlanda din "manute"

ghirlanda-maini

Ghirlandele sunt unele dintre cele mai populare si festive decoratiuni pentru sarbatori. Insa daca vreti sa confectionati un model cu adevarat creativ, renuntati la hartie creponata sau la beteala si formati o ghirlanda personalizata cu amprentele palmelor voastre. Desenati conturul palmelor pe mai multe cartoane.

Decupati-le, colorati-le si accesorizati-le. Nu uitati sa va scrieti numele pe ele. Luati o panglica de culoare rosie, care este considerata nuanta specifica sarbatorilor de iarna, si agatati amprentele decupate pe ea. Prindeti ghirlanda personalizata de o piesa de mobilier a casei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crafturi copii Decoratiuni copii

Articole recomandate

Citeste si despre