Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Copil autist

26 Octombrie 2005

Intrebare:

- Care sunt simptomele unui copil autist? Ce declanseaza boala? Ca pana la urma este o boala, nu o stare trecatoare. Cate tipuri de autism se pot intalni?

Raspuns:


O persoana cu autism poate manifesta o serie lunga de comportamente in diverse grade de severitate. Se pot observa dificultati de relationare din cauza unor deficite in utilizarea limbajului nonverbal, deseori persoanele cu autism evitand privirea celorlalte persoane si utilizarea unei mimici corespunzatoare situatiei (mimica este foarte saraca sau absenta).

Totodata se constata o preferinta spre activitati solitare, spre nonimplicarea in activitati de grup sau spre a dezvolta relatii de prietenie cu persoane de aceeasi varsta.

Nu numai limbajul nonverbal este afectat, ci si vorbirea, vorbirea care daca apare descrie un vocabular foarte sarac, utilizarea gresita  a cuvintelor.  De aceea persoanele cu autism au probleme in a intretine un dialog si au tendinta de a vorbi incontinuu.Cele spuse de ei pot lua forma unor repetitii neobisnuite, pot repeta ce spun altii sau ce aud la radio, TV, sau pot utiliza fraze si continuturi fara inteles pentru altii. Limbajul repetitiv poate fi asociat si de actiuni/activitati repetitive, ticuri motorii. Deseori  anumite domenii ale vietii devin puncte de interes, respectivele domenii acaparandu-i mult si observandu-se o memorare selectiva mult imbunatatita a detaliilor.

Alte caracteristici ale persoanei cu autism sunt: lipsa constientizarii pericolului, dificultati in exprimarea nevoilor, preocupare deosebita pentru rutina familiala si rezistenta la schimbare, raspunsuri neadecvate la stimuli din mediul inconjurator.

In esenta se observa deficiente majore in trei mari arii de dezvoltare: interactiunea sociala, comunicarea, interese restranse si comportamente repetitive.

Se pot intalni mai multe afectiuni din spectrul autist insa pentru o diagnosticare corecta este nevoie de consultatia unui medic specialist in psihiatrie infantila. Pentru mai multe informatii si detalii privind autismul va puteti adresa unui medic psihatru sau puteti lectura materiale despre acest subiect vizitand site-uri precum www.autism.ro sau www.autismromania.ro

Mult succes!

Clara Monica Craciun,

psiholog
Clinica Psihosolutions.

www.psihosolutions.ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!

Jocurile de imitatie ajuta copiii sa dobandeasca abilitati cheie. Tu stii care sunt acestea?

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul