Copilul.ro

Vaccin bebelusi

Vaccinurile pentru bebelusi sunt gratuite si fac parte din Programul National de Imunizari care cuprinde urmatoarele vaccinuri:BCG - antituberculoza, antihepatita B, DTP - antidifteric, antipertusis, antitetanos, antipoliomielita, antirujeolic - impotriva pojarului.

Rotavirusul (gastroenterita la copii mici) Rotavirusul (gastroenterita la copii mici)
Rotavirusul este un virus care infecteaza intestinele. Infectia este prezenta in special la copii mici si bebelusi sub 2 ani si boala poarta numele de gastroenterita. Principale simptome sunt diareea apoasa, febra sau varsaturile. Infectia cu rotavirus este contagioasa si are un grad de mortalitate ridicat in randul micutilor din cauza riscului de deshidratare severa. Invata sa recunosti afectiunea si afla ce masuri de urgenta trebuie sa iei!   Majoritatea copiilor se infecteaza cu rotavirusul pana la implinirea varstei de 3 anisori. Exista posibilitatea infectiilor repetate cu tulpini diferite ale virusului, de aceea exista un risc crescut de recurenta a bolii in primii ani de

Autor: Daniela Ganciu
Data: 3 martie 2013

Schema de vaccinare valabila in 2011 Schema de vaccinare valabila in 2011
Schema de vaccinare actuala cuprinde vaccinurile considerate obligatorii in 2011 si puse la dispozitie gratuit de catre medicii pediatri sau de catre medicii de familie la care sunt inscrisi copiii nostri.   Doua dintre aceste vaccinuri se fac in maternitate, pana la varsta de 7 zile a nou-nascutului.   Mamele trebuie sa stie care sunt riscurile si beneficiile vaccinarilor, ce boli pot face copiii lor in cazul in care nu sunt vaccinati, dar trebuie sa stie, de asemenea, si ca au dreptul sa refuze vaccinarea copiilor. Vaccinarile gratuite   Primele 24 de ore - Vaccin HEP-B   HEP-B  - vaccinare anti-hepatita B – se face in
Vaccinarea bebelusului la 4 luni
Conform schemei nationale de vaccinari obligatorii, la varsta de 4 luni se fac 2 vaccinuri: vaccinare antipoliomielitica (VPOT) si vaccinare antidifterica, antitetanica, antipertusis (DTP).

La 6 luni se fac 3 vaccinuri: vaccinarea antihepatita B (AHB), vaccinare antipoliomielitica (VPOT), vaccinare antidifterica, antitetanica, antipertusis (DTP).

Aveti posibilitatea, daca doriti sa achizionati aceste vaccinuri din comert, cu conditia ca preparatele sa contina vaccinurile necesare conform schemei de vaccinari.

Exista diverse preparate, in diverse combinatii, astfel incat sa nu fie nevoie sa administrati 2-3 vaccinuri ci unul singur care le contine pe cele 2-3 care

Autor: Alina Pop-Began
Data: 25 aprilie 2014

Vaccinul anti diftero-tetano-pertusis
      La varsta de 2 luni se administreaza vaccinul anti diftero-tetano-pertusis si antipoliomielitic. Ca reactii adverse la acest vaccin pot apare reacctii locale manifestate prin durere, eritem, edem, induratie la locul inocularii, care apar intr-un interval de 48 de ore si dureaza 1-2 zile.

Ca reactii sistemice (generale) pot apare febra (38-40C), somnolenta, iritabilitate, tulburari ale alimentatiei, diaree, varsaturi, plans prelungit, simptome ce dureaza

Autor: Alina Pop-Began
Data: 25 aprilie 2014

Vaccinul Trimovax
      Trimovax este un vaccin impotriva rujeolei, rubeolei si oreonului (parotidita epidemica determinata de virusul urlian) care are in compozitia sa tulpini vii atenuate ale virusilor: rujeolic, rubeolic si urlian.

Modul de actiune al acestor tipuri de vaccinuri, se bazeaza pe urmatorul principiu: inocularea unei cantitati mici de tulpini virale vii, dar la care li s-a atenuat virulenta, declanseaza secretia de anticorpi impotriva acestor virusi, anticorpi care

Autor: Alina Pop-Began
Data: 25 aprilie 2014

Vaccinurile pentru bebelusi
      Este important sa respectati schema de vaccinare conform Programului National de Imunizari. Nu conteaza atat numele preparatului cat ce anume contine acesta.

De aceea, daca doriti sa achizionati un preparat din comert, va sfatuiesc sa intrebati inainte medicul de familie ce anume trebuie sa contina acesta (in functie de calendarul de vaccinari) si sa solicitati la farmacie un produs care sa contina vaccinurile corespunzatoare.

Inainte de a-l administra

Autor: Alina Pop-Began
Data: 25 aprilie 2014

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.