Sfaturi pretioase pentru a alina bebelusul dupa vaccin

/ / Modificat: 2017-11-15
Sfaturi pretioase pentru a alina bebelusul dupa vaccin

Administrarea vaccinului poate sa fie o experienta neplacuta pentru bebelus. Dupa ce a facut un vaccin, bebelusul poate sa devina nelinistit. Insa, din fericire, exista metode prin care sa il faci sa uite de durere si de disconfortul creat de intepatura.

Stai langa el

Ce poate fi mai linistitor decat pieptul cald al mamei? Atunci cand mergi cu bebelusul la vaccin, tine-l in brate in timpul procedurii si dupa. Iar daca nu este posibil sa il tii in brate fix in momentul efectuarii injectiei, ramai aproape de el, tine-l de manuta si apoi ia-l repede in brate.

Distarge-i atentia

Il poti face sa uite de disconforul de dupa vaccin daca ii distragi atentia. Cum poti face asta? Adu cu tine la cabinetul medicului jucaria care ii place! Daca stii ca se linisteste atunci cand ii canti un cantecel, poti face si asta.

Conteaza si comportamentul tau

Si modul in care parintii se poarta cu micutul lor atunci cand meg la vaccin conteaza. Este important sa lasi deoparte orice sentiment de anxietate, sa alungi orice gand negativ si sa fii cat poti de calm. In caz contrar, micutii pot sa "imprumute" din starea ta de anxietate, sa fie nelinistiti si sa planga nu numai atunci cand medicul le face vaccinul, ci si dupa aceea. Asadar, tine minte cat este de important sa iti mentii calmul si sa ai o atitudine pozitiva!

Ce mai poate fi de ajutor

Dupa administrarea de vaccinuri, cand bebelusul este speriat si are o stare generala de disconfort (episoade care sunt de scurta durata), Alinan vine in sprijinul tau si te ajuta sa ii alini disconfortul prin intermediul a 2 produse: Alinan Happy solutie (daca bebelusul este alaptat) sau Alinan Happy Drink, plicuri (daca bebelusul este hranit cu lapte praf).

Alinan Happy solutie si Alinan Happy Drink ajuta copilul sa se linisteasca si in alte situatii. De exemplu, perioada de diversificare a alimentatiei poate fi o sursa de disconfort din cauza manifestarilor digestive care apar: balonare, diaree, crampe abdominale. Bebelusul mai poate fi agitat si in perioada eruptiilor dentare, cand gingiile sunt inflamate si dureroase, dar si din cauza colicilor abdominale (problema intalnita la foarte multi bebelusi).

Alinan Happy solutie si Alinan Happy Drink contin un amestec de extracte naturale standardizate: musetel, melisa si trans-anetol cu proprietati calmante, antispastice si digestive.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccin bebelusi Vaccinare copii

Articole recomandate

Citeste si despre