Vaccinarea bebelusului la 4 luni

/ / Modificat: 2017-05-11
Vaccinarea bebelusului la 4 luni
Intrebare:

- Daca la 2 luni i-am facut bebelusului vaccinul gratuit la medicul de familie, la 4 luni pot sa-i fac vaccinul care se cumpara? Am inteles ca e mult mai complex vaccinul cumparat. Va rog sa ma sfatuiti cum e mai bine sa procedez si cum se numeste vaccinul de 4 luni din farmacii si cel de 6 luni.

Raspuns:

Conform schemei nationale de vaccinari obligatorii, la varsta de 4 luni se fac 2 vaccinuri: vaccinare antipoliomielitica (VPOT) si vaccinare antidifterica, antitetanica, antipertusis (DTP).

La 6 luni se fac 3 vaccinuri: vaccinarea antihepatita B (AHB), vaccinare antipoliomielitica (VPOT), vaccinare antidifterica, antitetanica, antipertusis (DTP). Aveti posibilitatea, daca doriti sa achizionati aceste vaccinuri din comert, cu conditia ca preparatele sa contina vaccinurile necesare conform schemei de vaccinari.

Exista diverse preparate, in diverse combinatii, astfel incat sa nu fie nevoie sa administrati 2-3 vaccinuri ci unul singur care le contine pe cele 2-3 care sunt necesare. Denumirile acestora sunt variate, in functie de producator: intrebati medicul de familie pe care vi-l recomanda sau solicitati la farmacie un produs care sa contina VPOT + DTP pentru 4 luni si VPOT + DTP + AHB la varsta de 6 luni.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccinuri obligatorii copii Vaccin dtp Vaccinul antipoliomielitic viu atenuat (vpot) Schema nationala de vaccinari Vaccin bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre