Caz socant in Calarasi! Sase copii au ajuns la spital dupa ce mama lor le-a dat cate 3 folii de antibiotic, in loc de 3 tablete pe zi

/ / Modificat: 2023-06-28
Caz socant in Calarasi! Sase copii au ajuns la spital dupa ce mama lor le-a dat cate 3 folii de antibiotic, in loc de 3 tablete pe zi

Sase copii din localitatea Dragalina din judetul Calarasi, au ajuns la spital dupa s-au intoxicat cu un antibiotic folosit pentru tratatea tuberculozei. Mama lor spune ca le-a dat gresit tratamentul: cate 3 folii, in loc de 3 tablete pe zi. Cazul a ajuns in atentia procurorilor.

Cei 6 copii - 5 fete si un baiat, cu varste intre 5 si 16 ani - sunt internati in stare stabila acum in sectia de toxicologie a Spitalului Grigore Alexandrescu. Ei primesc tratament cu antidot pentru cantitatea mare de medicamente administrata gresit de mama lor.

„S-a inceput tratamentul cu antidotul pentru intoxicatia medicamentoasa, respectiv vitamina B6. Sunt stabili, echilibrati, constienti, simptomele sunt in remisie”, au transmis oficialii unitatii medicale, potrivit News.ro.

Potrivit stirileprotv.ro, copiii intrasera in contact cu un bolnav de tuberculoza si incepusera un tratament de pereventie. Mama lor nu a inteles cum sa le administreze medicamentele, astfel ca in loc de 3 tablete pe zi, a crezut ca trebuie sa le dea cate 3 folii. Copiii au luat aproximativ 30 de tablete intr-o zi din tratamentul profilactic pentru tuberculoza.

Procurorii s-au sesizat din oficiu si au deschis dosar de cercetare penala in rem pentru vatamare corporala din culpa.

  • Surse: hotnews.ro, stirileprotv.ro, news.ro, digi24.ro, facebook.com/departamenturgente
  • Foto: facebook.com/departamenturgente

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Antibiotice Antibiotice copii Antibiotice risc copii

Articole recomandate

Citeste si despre