6 lucruri pe care sa nu le pui niciodata in biberonul unui bebelus

/ / Modificat: 2022-08-14
6 lucruri pe care sa nu le pui niciodata in biberonul unui bebelus

Deși se recomandă să vă alăptați exclusiv copilul la sân în primele șase luni de viață, uneori puteți fi nevoită să îl hrăniți cu biberonul mai devreme decât ați planificat.

Chiar dacă nu este cazul și introduci alimentarea cu biberonul după șase luni de alăptare, ar trebui să fii totuși atentă la ceea ce pui în biberon. De fapt, vei fi surprinsă să afli că majoritatea lucrurilor pe care i le-ai dat copilului tău cu biberonul sunt lucruri care sunt aproape strict interzise! Citește mai departe pentru a afla șapte lucruri pe care ar trebui să încerci să nu le pui niciodată în biberonul copilului tău.

Siropul de porumb

Dacă te ghidezi după vechile remedii casnice pentru constipația la bebeluși, este posibil să fi auzit de folosirea siropului de porumb sau de karo pentru a vindeca acest disconfort comun în rândul sugarilor. Cu toate acestea, în ciuda faptului că a fost folosit de veacuri, acest remediu nu mai este recomandat, deoarece poate provoca botulism. Botulismul este un tip de intoxicație alimentară, care este foarte dăunătoare pentru copilul dumneavoastră.

Apă

De ce? Studiile au arătat că diluarea laptelui cu apă se poate dovedi a fi mortală pentru bebelușul tău - un risc pe care nu vrei să ți-l asumi.

Infacol

Infacol este un medicament care este folosit pentru a trata colicile la bebeluși. Chiar dacă a fost recomandat anterior, este un medicament pe care ar trebui să îl eviți. Nu numai că este ineficient, dar conține și ingrediente care pot provoca reacții alergice la bebelușul tău. În plus, conține și parabeni ca ingredient, care este cunoscut ca fiind toxic.

Agenti de ingrosare

Unii părinți folosesc agenți de îngroșare, cum ar fi făina de porumb și cerealele de orez, pentru a vindeca refluxul la bebelușii lor. Cu toate acestea, nu ar trebui să le adăugați în hrana bebelușului dumneavoastră, deoarece nu ajută la vindecarea refluxului și, de fapt, îl poate înrăutăți. În plus, acești agenți de îngroșare pot da naștere și la alte neplăceri, cum ar fi constipația și tusea.

Cereale de orez

Chiar dacă intră în categoria de agent de îngroșare, acesta are o întrebuințare în plus - ajută copilul să doarmă mai mult timp. Cel puțin asta se credea că ar putea face. Au apărut noi studii care dezvăluie că alimentele solide, cum ar fi cerealele de orez, înrăutățesc somnul bebelușului, în loc să-l îmbunătățească, mai ales dacă copilul are sub șase luni de vârstă.

Suc de prune

Din nou, dintre multele remedii de casă pentru constipația la bebeluși, administrarea de suc de prune diluat este unul dintre ele. Sucul de prune uscate conține fibre, care pot fi de ajutor. Cu toate acestea, a da prea multe fibre poate avea un efect advers - poate scădea absorbția altor nutrienți. Așadar, cu excepția cazului în care medicul pediatru vă spune să faceți acest lucru, nu-i dați suc de prune uscate copilului dumneavoastră.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Biberon bebelusi Hrana biberon bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre