Cat rezista laptele matern la temperatura camerei, fara sa se strice

/ / Modificat: 2023-08-06
Cat rezista laptele matern la temperatura camerei, fara sa se strice

Laptele matern este esential pentru dezvoltarea bebelusilor, insa, din anumite motive, s-ar putea sa preferati sa extrageti laptele si sa il pastrati. Cu toate acestea, exista mai multi factori care trebuie luati in considerare atunci cand depozitati laptele matern pentru a-l face potrivit pentru consumul bebelusului.

Laptele matern proaspat exprimat, nerefrigerat, poate fi pastrat la temperatura camerei si poate dura pana la sase ore. Acesta trebuie asezat de preferinta in recipiente de sticla cu capac, dupa cum explica revista de specialitate Mayo Clinic despre depozitarea corecta.

Desi laptele matern poate fi depozitat, trebuie tinut cont de faptul ca, cu cat este pastrat mai mult timp, cu atat mai mare este pierderea vitaminei C din lapte; si acelasi lapte se modifica pentru a se adapta la nevoile bebelusilor.

Cum trebuie depozitat laptele matern exprimat?

Daca laptele matern este decongelat, este ideal ca acest proces sa nu se repete.

Daca laptele matern urmeaza sa fie incalzit, este de preferat sa fie incalzit intr-o baie de apa sau sub jet de apa calda. Atunci cand laptele matern este incalzit, acesta trebuie consumat in termen de doua ore, altfel trebuie aruncat.

In plus, ar trebui sa aveti in vedere etichetarea fiecarui recipient cu informatiile necesare pentru a sti ziua in care a fost exprimat. 

CITESTE SI:

Surse: mayoclinic.org cdc.gov, spectrababy.ro
Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lapte matern Depozitare lapte matern Lapte matern bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre