Alimentatia mamei afectează sanatatea mentala a fatului: "Femeile care se hranesc cu junk food vor naste copii colerici"

/ / Modificat: 2023-03-13
Alimentatia mamei afectează sanatatea mentala a fatului:

Alimentatia mamei poate afecta sanatatea fatului, arata cele mai recente studii. Oamenii de stiinta au descoperit ca, inca din perioada gestatiei, alimentele pe care le consuma femeile insarcinata pot determina evolutia mentala a fatului.

Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de socializare ce efecte poate avea mancarea junk food asupra bebelusilor. 

"Legătura dintre nutriție și sănătatea psihică este cunoscută demult, însă cercetătorii în neuro-nutriție au dezvăluit recent un lucru surprinzător: încă din perioada de gestație, alegerile alimentare ale mamei determină evoluția mentală a fătului! Femeile însărcinate care se hrănesc cu Junk food, produse ultra-procesate cu conținut crescut de grăsimi și zahăr și cu valoare nutritiva redusă, vor da naștere unor copii colerici", explică nutriționistul Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.  

Aceasta legatura intre alimentatie si agresivitate a fost demonstratat si de niste experimente facute in puscariile din Olanda. 

Deținuții care au primit suplimente de vitamine, minerale și acizi grași esențiali omega 3, cu rol protector pentru celula nervoasă, s-au dovedit a fi mai puțin violenți, incidentele agresive au scăzut cu 30%.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie mame Alimentatia gravidei Alimentatia in sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre