Fumatul distruge vederea


Fumatorii sunt de doua ori mai expusi problemelor de vedere in comparatie cu nefumatorii, avertizeaza expertii britanici de la Royal National Institute for the Blind.

Tigarile poarta o mare parte din vina aparitiei, la batranete, a unei boli care se numeste degenerescenta maculara. Royal National Institute of the Blind, impreuna cu AMD Alliance UK intentioneaza sa demareze o campanie de informare despre acest risc si sa oblige firmele producatoare de tigari sa inscriptioneze pe pachete pericolul pe care il reprezinta aceasta boala. In Marea Britanie, degenerescenta maculara este cauza principala a pierderii vederii, numarul bolnavilor depasind 500.000. Peste 54.000 de cazuri au fost corelate cu fumatul.Expertii britanici mai arata ca riscul aparitiei acestei boli continua sa existe chiar si dupa ce fumatorii au renuntat la tigari. Abia dupa 10 ani din momentul in care s-au lasat de fumat, riscul incepe sa scada. Degenerescenta maculara apare in mod normal dupa 50 de ani si afecteaza de obicei ambii ochi. Foarte putine cazuri pot fi tratate. In prima faza, vederea este incetosata sau distorsionata.

Sursa: Jurnalul Na

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Afectiuni vedere

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul