Sirop de tuse pentru copii, retras de la vanzare. Contine substante toxice extrem de periculoase

/ / Modificat: 2024-04-16
Sirop de tuse pentru copii, retras de la vanzare. Contine substante toxice extrem de periculoase

Autoritatea de reglementare in domeniul sanatatii din Africa de Sud a decis sa retraga de pe piata loturi de sirop de tuse pentru copii produse de Johnson & Johnson, dupa ce s-au detectat niveluri ridicate de dietilen glicol in acestea. Aceasta decizie afecteaza loturile vandute in Africa de Sud, Eswatini, Rwanda, Kenya, Tanzania si Nigeria.

Masura vine ca urmare a unui raport al autoritatii de reglementare din Nigeria, care a detectat pentru prima data toxina intr-un lot de sirop pentru copii Benylin. In Kenya si Nigeria, autoritatile au emis deja retrageri pentru acelasi sirop, folosit in tratamentul febrei fanului si al altor afectiuni alergice care afecteaza tractul respirator superior.

Kenvue, compania care a preluat brandul Benylin dupa separarea de Johnson & Johnson de anul trecut, a anuntat ca a demarat propria evaluare si colaboreaza strans cu autoritatile din domeniul sanatatii pentru a determina un curs de actiune in aceasta situatie alarmanta.

”O revizuire a bazei noastre de date globale de siguranta pentru perioada dintre lansarea produsului in mai 2021 si pana la 11 aprilie 2024 nu a identificat niciun eveniment advers grav pentru niciun lot de sirop pentru copii Benylin”, se arata in comunicat, potrivit realitatea.net. 

Nivelul crescut de dietilen glicol din siropul de tuse a fost legat de moartea a 10 copii in Gambia, Uzbekistan si Camerun, incepand cu anul 2022. Aceasta reprezinta una dintre cele mai grave tragedii de intoxicatie cu medicamente orale inregistrate vreodata la nivel global.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sirop tuse Intoxicatie

Articole recomandate

Citeste si despre