Fetita de 12 ani, fara alte boli, se lupta sa traiasca in urma infectarii cu coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-23
Fetita de 12 ani, fara alte boli, se lupta sa traiasca in urma infectarii cu coronavirus

O fetita de 12 ani, fara conditii preexistente, a ajuns sa fie ventilata mecanic in urma contractarii noului coronavirus. Micuta se "lupta pentru viata ei" intr-un spital din Atlanta.

Fetita a fost diagnosticata cu pneumonie pe 15 martie, a declarat pentru CNN varul ei. Acesta a precizat ca Emma nu avea conditii preexistente si nu a calatorit recent in nicio tara straina.

Fetita a fost plasata pe un ventilator la Healthcare Children’s Health din Atlanta-Scottish Rite Hospital si este in stare stabila, scrie dailymail.co.uk.

"Pacientul ramane izolat, iar noi am folosit in mod constant masurile de precautie adecvate," a declarat pentru CNN o purtatoare de cuvant a spitalului. "Detalii suplimentare nu vor fi publicate din cauza legilor privind confidentialitatea pacientilor."

Mesaj pentru tineri

Varul copilei, Anthony, a declarat pentru CNN ca mama micutei a facut publica povestea in mass-media pentru a le transmite tinerilor ca si ei sunt in pericol.

"Stiu cat de periculos este. Toata lumea continua sa spuna "nu are impact asupra tinerilor." Dar iata ca o copila de 12 ani se lupta pentru viata ei. Oamenii trebuie sa practice distantarea sociala. Oamenii trebuie sa aiba grija de copiii lor. Populatia trebuie sa ia asta in serios," este mesajul lui Anthony.

Expertii medicali au subliniat ca persoanele in varsta si cele cu boli preexistente prezinta un risc mai mare de a se imbolnavi grav de acest virus. Copiii pot contracta si pot raspandi virusul, dar simptomele lor sunt, in general, mai usoare.

Conform Centrelor de Control si Prevenire a Bolilor, aproximativ 40% din persoanele spitalizate cu coronavirus au varste cuprinse intre 20 si 54 de ani.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat publicul ca si tinerii se pot imbolnavi grav in urma unei infectii cu noul coronavirus.  

"Desi persoanele in varsta sunt categoria de risc, nici cei mai tineri nu sunt . Datele din multe tari arata clar ca persoanele sub 50 de ani reprezinta o proportie semnificativa a pacientilor care necesita spitalizare," a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS, intr-o conferinta de presa virtuala.

Sursa: dailymail.co.uk

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre