Alerta! Doi bebelusi nascuti la Maternitatea Giulesti, infectati cu stafilococul auriu

/ / Modificat: 2019-05-07
Alerta! Doi bebelusi nascuti la Maternitatea Giulesti, infectati cu stafilococul auriu

Doi bebelusi nascuti la Maternitatea Giulesti au ajuns la spitalul "Grigore Alexandrescu", infectati cu stafilococul auriu.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a confirmat prezenta stafilococului in cazul bebelusilor si a spus ca se fac verificari la unitatea spitaliceasca.

"Va confirm ca exista doi copii care sunt internati la Grigore Alexandrescu, cei de acolo au comunicat celor de la DSP de existenta acestor copii, stim ca bebelusii s-au nascut la Maternitatea Giulesti in intervalul 22-24 aprilie, dar nu as putea sa confirm ca stafilococul vine de la Giulesti. Pot doar sa spun ca cei de la DSP verifica aceste aspecte. Acum verificam", a declarat, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, pentru MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Maternitatii Giulesti a spus ca s-au refuzat cateva internari pana astazi, mai ales la pacientii cu risc sau cei nascuti prematur. De asemenea, s-au luat masuri de igienizare in unitatea medicala.

In toamna anului 2018, Directia de Sanatate Publica Bucuresti solicita atunci Maternitatii Giulesti sa sisteze internarile incepand din data de 30 noiembrie dupa scandalul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu. Numarul total de copii confirmati cu bacteria respectiva a fost atunci de 45.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Maternitatea giulesti Bebelusi infectati Stafilococ auriu

Articole recomandate

Citeste si despre