Ministrul Sanatatii: Amenzi in valoare de 37.000 de lei la Maternitatea Giulesti

/ / Modificat: 2019-06-04
Ministrul Sanatatii: Amenzi in valoare de 37.000 de lei la Maternitatea Giulesti

Controlul demarat de DSP la Maternitatea Giulesti, la inceputul lunii mai, in cazul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu s-a incheiat.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a declarat ca in urma cercetarilor au fost aplicate amenzi in valoare de 37.000 de lei.

"Raportul privind controlul la Maternitatea Giulesti a fost finalizat. Asteptam inca niste analize nefinalizate la Institutul Cantacuzino. Este vorba despre acea fenotipare a exudatelor nazale. Au fost recoltate 98 de probe - exudate nazale de le 98 de angajati din cei 292 existenti. Au fost recoltate probe de pe suprafete, in jur de 178 de probe. (...) Au fost verificate foile de observatie, a fost verificata incadrarea in structura de personal, norma de paturi. Au fost amenzi in valoare de 37.000 de lei. 30.000 de lei amenda pe persoana juridica, iar 7.000 de lei pentru medicul epidemiolog, asistenta sefa de obstetrica-ginecologie, asistenta sefa de la neonatologie, asistenta sefa de la blocul operator. Nu exista acele legaturi de cauzalitate de la persoanele de la care s-a recoltat exudatul deocamdata si imbolnavirea nou-nascutilor pentru ca inca nu avem rezultatele gata de la Cantacuzino," a spus ministrul, potrivit Agerpres.

Vor fi cotroale la toate maternitatile

Pintea a mentionat ca a fost verificat si modul de raportare a infectiilor asociate actului medical.

"A fost verificat, de asemenea, si modul de raportare a infectiilor asociate actului medical, din ianuarie pana in prezent, au fost raportate corect un numar intre unu si cinci infectii pe luna, dar nu de natura stafilococ", a mai aratat Sorina Pintea.

Pentru a preveni astfel de cazuri, ministrul Sanatatii a mai precizat ca vor fi controlate toate maternitatile.

"Acest aspect ne-a facut sa continuam, adica vom lua din nou toate maternitatile la un control tematic avand in vedere faptul ca nu mai dorim sa apara infectii, niciun fel de infectie", a subliniat Pintea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul sanatatii Bebelusi infectati

Articole recomandate

Citeste si despre