Motivul pentru care Serena Williams a hotarat sa nu isi mai alapteze fiica

/ / Modificat: 2018-07-05
Motivul pentru care Serena Williams a hotarat sa nu isi mai alapteze fiica

Serena Williams, vedeta tenisului mondial feminin, este pe cale sa detina recordul celor mai multe titluri de Grand Slam obtinute, insa de curand ea mai detine si un alt titlu - acela de mamica. Celebra jucatoare a adus pe lume acum mai putin de un an o fetita, pe nume Alexis Olympia si, asemeni altor femei din lumea intreaga, Williams a descoperit de curand ca pentru a-si echilibra cariera profesionala cu "meseria" de mama, uneori trebuie sa faci sacrificii.

Serena Williams a marturisit recent ca a trebuit sa renunte la alaptarea fiicei sale, la sfatul antrenorului sau, pentru ca nu pierdea din greutate suficient de repede pentru a se putea realatura competitiilor sportive. Aceasta dezvaluire vine pe fondul unei dezbateri vaste, deja existente, privind alaptarea si implicatiile sale pentru femei.

"Am plans atunci cand am intrerupt alaptarea"

Serena a marturisit ca a tot amanat intreruperea alaptarii pana in momentul in care s-a simtit pregatita emotional sa o faca. "Pur si simplu am stat cu Olympia in brate, am vorbit cu ea si ne-am rugat impreuna. I-am spus: "Uite, o sa ma opresc. Mami trebuie sa faca asta". Recunosc ca am plans putin cand nu am mai alaptat-o, dar nu atat de mult incat sa renunt la aceasta idee. M-a ajutat si faptul ca Olympia a reactionat destul de bine", a dezvaluit Serena pentru today.com. 

Williams spune ca avea de gand sa interupa alaptarea inca din ianuarie, cand fiica ei avea doar patru luni, insa a tot amanat momentul: "Din ianuarie am ajuns in martie, apoi din martie in aprilie si tot asa. Am continuat sa alaptez. Cand am nascut, mi-am zis ca o sa alaptez trei luni, apoi acele trei luni s-au transformat in patru, in sase si asa mai departe".

Inaintea turneului de la Wimbledon, Williams declara ca a auzit ca alaptarea ajuta sa slabesti, insa desi ea a urmat o dieta exclusiv vegana si s-a reintors pe terenul de tenis pentru antrenamente zilnice, atunci cand alapta, nu a reusit sa dea jos din kilograme.

"Alaptatul nu m-a ajutat sa slabesc"

Desi cercetarile au relevat faptul ca mamicile care alapteaza pierd mai mult in greutate in primul an de dupa nastere, decat cele care nu isi alapteaza copii, acest lucru nu este intotdeauna valabil pentru toate femeile. Acesta este si mesajul pe care Serena Williams vrea sa il transmita, declarand ca ceea ce a invatat din experienta ei este ca fiecare persoana si fiecare corp sunt diferite si ca "pentru corpul meu, nu a functionat, indiferent cat de mult efort fizic am depus la antrenamente, indiferent de dietele stricte pe care le-am urmat, pur si simplu eu nu am reusit sa slabesc suficient cat sa ma pot intoarce in teren".

Imediat cum a renuntat sa mai alapteze, Serena a slabit 5 kilograme intr-o singura saptamana. "Nu-mi vine sa cred cat de mult am inceput sa slabesc dupa ce am intrerupt alaptarea. Atunci am inteles ca suntem atat de diferiti. Ce functioneaza pentru cineva, nu functioneaza automat si pentru mine. Fiecare persoana este diferita si nu trebuie sa judecam pe nimeni, ci sa intelegem acest lucru", a marturisit Serena Williams. 

Studiile arata ca in timpul alaptarii, mamicile ard aproximativ 700 de calorii pe zi, dar pentru cele care alapteaza bebelusi mai mari, alaptatul le sporeste pofta de mancare si le diminueaza energia, asa incat nu este de mirare ca si Serena Williams s-a luptat cu kilogramele atunci cand o alapta pe micuta Alexis Olympia, acum in varsta de 10 luni.

Decizia de a intrerupe alaptarea bebelusului nu este una usoara pentru nicio mamica, Williams insasi recunoaste ca a tot amanat momentul, intelegand importanta si beneficiile alaptarii pentru cea mica, insa in final este o decizie personala, cu care cel mai important este sa fii tu impacata, pentru ca, asa cum a descoperit si Serena Williams, bebelusul se va descurca.

Jucatoarea de tenis este hotarata sa mai adauge anul acesta un titlu de Grand Slam carierei sale, intorcandu-se pe terenul de la Wimbledon pentru prima data din 2016, iar acest lucru nu poate decat sa ii ofere o lectie de viata pretioasa fiicei sale – orice este posibil, insa uneori trebuie sa faci sacrificii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mamici celebre

Articole recomandate

Citeste si despre