Adriana Iliescu si fiica ei au ajuns sa aiba mancare cu ratia. Cea mai batrana mama, in pragul saraciei

/ / Modificat: 2020-07-20
Adriana Iliescu si fiica ei au ajuns sa aiba mancare cu ratia. Cea mai batrana mama, in pragul saraciei

Adriana Iliescu, cea mai batrana mama din Romania, a ajuns in pragul saraciei din cauza pandemiei de coronavirus. Are o pensie de 2.000 de lei, insa isi rotunjea veniturile datorita meditatiilor pe care le dadea elevilor. In ultimele luni insa, abia mai reuseste sa faca fata cheltuielilor. 

Ajunsa la varsta de 83 de ani, Adriana Iliescu, profesoara de limba romana, si fiica sa Eliza, in varsta de 16 ani, duc acum un trai modest. 

Adriana Iliescu face tot posibilul pentru a-i asigura fetei strictul necesar, insa banii sunt din ce in ce mai putini. Desi se simte din ce in ce mai slabita, iar vederea ii joaca feste, Adriana Iliescu si-a marit veniturile in toti acesti ani prin meditatii de limba romana.

Adriana Iliescu si fiica, mancare cu ratia

Cu ajutorul meditatiilor, Adriana Iliescu reusea sa mai aduca in casa sume intre 1000 si 1500 de lei. Pandemia a inchis insa scolile si astfel meditatiile au fost anulate. 

Conform unor surse din apropierea doamnei profesoare, se pare ca aceasta ar avea mari probleme financiare: 

“Faceti o socoteala. Din cei 2000 lei, cel putin 500 se duc pe utilitati si intretinere. Cum pot trai doua persoane din 1500 lei? Eliza este tanara, are si ea nevoile ei, vrea o hainuta, un pantof, un manual. isi doreste si ea sa mearga intr-o tabara cu colegii. Adriana calculeaza absolut tot in perioada asta, inclusiv mancarea, care este cu ratie. Nimic nu se arunca. Eliza are noroc ca mai primeste haine si fel de fel de cadouri de la nasul sau, doctorul Marinescu, cel care a si adus-o pe lune. Adriana spera ca din septembrie sa se redeschida scolile si facultatile, pentru a putea sa dea, din nou, meditatii. Daca nu, nu stie cum se va descurca”.

Sursa: impact.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre