Suedia si Danemarca au intrerupt vaccinarea tinerilor cu serul de la Moderna

/ / Modificat: 2021-10-07
Suedia si Danemarca au intrerupt vaccinarea tinerilor cu serul de la Moderna

Tinerii din Suedia si Danemarca nu vor mai fi vaccinati cu serul de la Moderna. Este vorba despre toti tinerii nascuti dupa 1991. Potrivit datelor, s-a inregistrat o crestere a cazurilor de miocardita si pericardita in randul tinerilor care au fost imunizati cu acest ser. 

„Conexiunea este deosebit de clara atunci cand vine vorba de vaccinul Moderna Spikevax, mai ales dupa a doua doza”, a transmis Agentia de Sanatate intr-un comunicat, adaugand ca riscul de a fi afectat este foarte mic.

Anders Tegnell, principalul epidemiolog suedez, a explicat ca agentia de sanatate va continua sa „urmareasca situatia indeaproape si sa actioneze rapid pentru a se asigura ca vaccinarile impotriva COVID-19 sunt intotdeauna cat mai sigure posibil si, in acelasi timp, asigura o protectie eficienta” impotriva bolii.

In Danemarca, persoanelor cu varsta sub 18 ani nu li se va oferi vaccinul Moderna din precautie, a declarat, miercuri, Autoritatea daneza pentru Sanatate.

Acesta a spus ca datele, colectate din patru tari nordice, arata ca exista suspiciunea unui risc crescut de inflamatie cardiaca atunci cand este vorba de vaccinuri Moderna, desi numarul cazurilor de inflamatie cardiaca ramane foarte scazut.

Suedia si Danemarca au declarat ca au recomandat acum vaccinul Comirnaty, de la Pfizer / BioNTech.

Norvegia recomanda deja vaccinul Cominarty minorilor si a declarat, miercuri, ca reitereaza acest lucru, subliniind ca efectele secundare rare pot fi mai frecvente pentru baieti si tineri si, in principal, dupa administrarea unei a doua doze.

Taguri Vaccinare copii

Articole recomandate

Citeste si despre