Ministrul Educatiei: Parintii care au o frica foarte mare pot face ceva foarte util, sa se vaccineze

/ / Modificat: 2021-10-05
Ministrul Educatiei: Parintii care au o frica foarte mare pot face ceva foarte util, sa se vaccineze

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a vorbit, duminica, despre parintii care se tem sa isi mai trimita copiii la scoala in contextul in care in unele localitati din Romania rata de incidenta a depasit 10 la mie. 

Sorin Cimpeanu este de parere ca scolile trebuie sa ramana deschise, insa le-a transmis un sfat tuturor parintilor si bunicilor: sa se vaccineze. 

„Nu poti condamna un parinte pentru ca este temator in raport cu starea de sanatate a propriului copil. Poti sa intelegi aceasta teama, dar poti sa-i explici inca o data, ca nu copiii sunt cei care trebuie sa plateasca costurile unei atitudini generalizate in randul intregii populatii a Romaniei”, spune Sorin Cimpeanu.

As vrea sa va spun ca regula de baza in legea Educatiei Nationale este prezenta fizica la scoala. Atat pentru invatamantul de zi, cat si pentru invatamantul seral.

Pe perioada starii de alerta si pe perioada starii de urgenta se face o exceptie. Aceasta exceptie nu beneficiaza de o reglementare la nivel de lege. Pentru ca o reglementare in lege, poate veni doar in urma evaluarii, mai apoi autorizarii, mai apoi acreditarii formei de invatamant online.

Nu a existat niciodata in Romania evaluare si nici autorizare, nici acreditare pentru invatamant online. Este o situatie de exceptie pentru a nu induce blocaje in sistemul de educatie.

Taguri Vaccinare copii Covid-19

Articole recomandate

Citeste si despre