Cand va incepe vaccinarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

/ / Modificat: 2021-08-22
Cand va incepe vaccinarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anuntat ca vaccinarea copiilor va fi extinsa, iar in curand va incepe si imunizarea pentru categoria de varsta 5-11 ani. 

Medicul a mai afirmat ca la sfarsitul anului este posibil autorizarea vaccinurilor pentru categoria de varsta 5-11 ani, urmand ca din anul 2022 sa fie autorizat vaccinul si pentru categoria de varsta de 6 luni – 5 ani,  in cazul copiilor care sufera de afectiuni cronice.

„Nu cred ca vom ajunge la vaccinare anuala, insa este evident ca infectia cu SARS-CoV2 va deveni endemica ca nu va iesi din circulatie, insa ceea ce trebuie sa facem noi este sa reducem severitatea bolii si atunci daca o reducem la o infectie care ramane asimptomatica sau care da forme usoare, atunci nu ne mai impacteaza viata niciunuia dintre noi”, a declarat Valeriu Gheorghita.

Medicul a subliniat ca este esential ca si cei care s-au vaccinat cu schema completa, sa se imunizeze cu cea de-a treia doza de vaccin anti-COVID, pentru a creste si mai mult imunitatea in fata variantei Delta.

„La acest moment, in conditiile in care vorbim de varianta Delta este esential sa protejam cat mai multe persoane, inclusiv cei care au fost vaccinati sa mai primeasca inca o doza booster, tocmai pentru a creste si mai mult raspunsul imun”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccinare copii Coronavirus copii

Articole recomandate

Citeste si despre