Procurorul general explica de ce a atacat in instanta adoptia fetitei din Mehedinti

/ / Modificat: 2019-07-03
Procurorul general explica de ce a atacat in instanta adoptia fetitei din Mehedinti

Bogdan Licu, procurorul general interimar, a explicat de ce a a atacat in instanta adoptia Sorinei, fetita din Mehedinti luata cu mascatii din casa unde a crescut de la varsta de 1 an.

De ce a cerut revizuirea cazului

Acesta a raspuns de ce a atacat acea decizie de adoptie si de ce a cerut revizuire cazului. 

"Toate demersurile mele au fost in planul civil al acestei situatii si repet ca interesul superior care trebuie protejat este interesul copilului. Modul cum s-a actionat, faptul ca la fond s-a respins adoptia, ulterior s-a aprobat, toata imprejurarea, familia din care a fost scoasa minora. Plasamentul, ca au fost luate doua fetite in perioada urmatoare, ele au crescut impreuna, pentru Sorina cealalta fetita era sora ei si uneori legaturile intre frati sunt mai puternice decat legatura intre copii si parinti. Toate acestea m-au facut sa iau aceasta hotarare, sa fac acest demers. Nu contest hotararea de adoptie si, din punctul meu de vedere, am considerat ca nu au fost respectate toate drepturile copilului in aceasta procedura si din aceasta cauza am cerut revizuirea," a declarat Bogdan Licu, procurorul general interimar, potrivit Digi24.

Avocatul familiei adoptive a Sorinei a depus la Sectia de anchetare a magistratilor o plangere penala impotriva procurorului general Bogdan Licu si a procurorului de caz Mihaiela Moraru-Iorga, reclamand, printre altele, ca procuroarea a retinut pasaportul copilei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Caz fetita mehedinti Adoptie

Articole recomandate

Citeste si despre