Adoptata la varsta de trei ani, o fata si-a regasit mama dupa 16 ani: "Credeam ca nu mai este in viata"

/ / Modificat: 2020-04-28
Adoptata la varsta de trei ani, o fata si-a regasit mama dupa 16 ani:

O fata de 19 de ani de origine romana, adoptata la varsta de trei ani de o familie de italieni, si-a gasit parintii biologici cu ajutorul retelelor sociale, in mai putin de 24 de ore.

Maria Stefan a apelat la un grup specializat de pe Facebook, scrie Ziarul de Iasi.

"La varsta de trei ani am fost adoptată din Romania. Doresc foarte mult sa-mi gasesc mama si toate rudele apropiate. Numele meu a fost Stefan Maria, nascuta la data de 8 februarie 2001 in municipiul Iasi. Am locuit la orfelinatul din Harlau pana cand am fost adoptata de minunata mea familie din Italia.

Nu cunosc numele mamei mele, dar sper din tot sufletul ca anuntul meu sa ajunga cumva la familia mea biologica. Poate si mama ma cauta, poate a incercat de multe ori, dar in zadar. Sunt sigura ca cineva ma va recunoaste si va raspunde chemarii mele. Astept cu mare nerabdare sa-mi cunosc mama!!!," a fost mesajul transmis de Maria Stefan.

Un mediator sanitar din cadrul Primariei Harlau, care printre atributiile de serviciu are si dialogul cu comunitatea de romi din Harlau a recunoscuta pe fata. Stia de mai multa vreme ca una dintre femeile din grupul caldararilor are un copil care a fost adoptat la trei ani. Persoana a observat ca tanara din Italia seamana cu mama, dar mai ales cu o sora mai mica.

"Credeam ca nu mai este in viata"

Pe mama fetei o cheama tot Maria Stefan (46 de ani) si a abandonat fetita in Spitalul de Copii din Iasi in 2004, cand sotul îi se afla in inchisoare. Copila a fost dusa intr-un centru de plasament din Iasi, de unde a fost data spre adoptie unei familii din Italia."Vreau sa iau legatura cu ea, sa vorbesc cu ea. Nu am am vut posibilitati, pentru ca sotul meu a fost inchis, mai aveam o fetita mai mica decat ea, de un an, era si ea micuta. (...)

Eu tot am cautat-o si nu am mai gasit-o. Imi cer iertare de la fetita mea ca am lasat-o si vreau cu cea mai mare placere sa o vad. Mai are frati si surori acasa care vor sa o vada.

Eu credeam ca nu mai este in viata. Asta este, un pacat de al meu, ca am lasat-o, dar Dumnezeu e deasupra, ca nu aveam ce sa fac. Nu puteam, nu avea cum sa o tin, casa mi-a luat foc. Aveam doi copii mai mititei si nu aveam ce sa fac," a spus mama fetei. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adoptie

Articole recomandate

Citeste si despre