Guvernul din Spania a decis. Copiii vor avea voie sa iasa afara

/ / Modificat: 2020-04-22
Guvernul din Spania a decis. Copiii vor avea voie sa iasa afara

Guvernul spaniol a relaxat regimul de izolare foarte strict, pe care l-a impus pentru a limita raspandirea noului coronavirus. Astfel, copiii pot iesi din case, dar doar pentru a insoti un adult la magazinele alimentare sau la farmacii, relateaza Agerpres.

Copiii spanioli nu au voie sa faca plimbari scurte in jurul domiciliului, la fel ca in alte tari europene.

"Incepand din 27 aprilie, cei mai mici de 14 ani vor putea, insotiti de un adult, sa faca deplasarile deja permise in cadrul starii de urgenta (...) pentru a merge, spre exemplu, la supermarket, la farmacie, la banca.Este vorba de o relaxare partiala pentru ca trebuie sa insistam asupra faptului ca prioritatea este evitarea unui recul in lupta cu virusul. Aceste iesiri trebuie sa fie controlate, trebuie sa respecte intocmai normele de igiena si de distantare sociala, conditii in care facem apel la responsabilitatea parintilor," a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului din Spania.

Spania, a treia tara cea mai afectata de pandemie, după SUA si Italia, a intrat din data de 14 martie intr-o izolare foarte stricta, prelungita pana pe 9 mai.

Copiii din Spania stau in casa de pe 14 martie

In ultima perioada, medici spanioli si societatea civila au lansat numeroase apeluri pentru ca autoritatile sa-i lase sa iasa afara, subliniind riscurile pentru sanatatea fizica si psihica, in cazul izolarii pentru perioade mari de timp.

In Franta, minorii pot iesi timp de o ora pe zi, alaturi de parinti, pentru a se plimba in jurul casei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spania Copii Afara Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre