„Nu suntem nespalate, ca sa ne dati gel de dus!” Doua educatoare din Constanta le-au inapoiat parintilor cadourile de Craciun

/ / Modificat: 2023-12-27
„Nu suntem nespalate, ca sa ne dati gel de dus!” Doua educatoare din Constanta le-au inapoiat parintilor cadourile de Craciun

Doua educatoare din Constanta s-au simtit ofensate atunci cand au despachetat cadourile de Craciun din partea parintilor si au vazut ce au primit. Acestea se pare ca au fost ofensate de faptul ca au primit seturi care contineau geluri de dus, asa ca le-au inapoiat acestora darurile.

Situatia stanjenitoare s-a intamplat la Cresa nr. 5 din Constanta, de pe Aleea Mimozelor. Potrivit unei conversatii pe grupul de WhatsApp al parintilor, educatoarele i-au chemat inapoi pe parinti la scoala pentru a le inapoia darurile.

„Tin sa va anunt ca m-au chemat doamnele educatoare in clasa si mi-au inapoiat cadourile. Doamna N… mi-a spus: `Noi nu suntem nespalate, ca sa ne dati gel de dus. Atat meritam noi dupa trei luni de munca? Sa ne jigniti in halul asta?` Am ramas fara cuvinte. Eu propun sa nu le mai cumparam cadouri pana la sfarsitul anului scolar, ca sa nu le mai jignim cu alegerile noastre”, a scris o mama pe grupul respectiv, potrivit FocusPress.

Si ceilalti parinti au fost indignati de cele intamplate, spunand ca reactia cadrelor didactice a fost una nepotrivita. Pe de alta parte, Sorin Mihai, seful Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, a apreciat faptul ca educatoarele au refuzat cadourile, indiferent de motiv si a precizat, inca o data, ca nu este recomandat ca parintii sa ofere atentii cadrelor didactice.

„Este foarte bine ca nu au primit cadourile, este de apreciat. Noi nu facem actul educational pentru a fi remunerati prin cadouri. Rugamintea mea este ca parintii sa nu mai dea cadouri. Pentru ce? Si intentia de a da este una gresita. Ca motivul refuzului doamnelor este legat de alte aspecte, da. Dar eu retin ca le-au refuzat (cadourile – n.r.), iar parintii sa invete sa nu mai ofere“, a declarat, pentru Focus Press, prof. Sorin Mihai, seful ISJ Constanta, potrivit aceleiasi surse.

In mediul online apar frecvent scandaluri legate de cadourile pentru cadrele didactice. Recent, de pilda, a facut valva cazul unei invatatoare care a oferit sugestii parintilor pentru cadoul de Craciun: un set-cadou care continea o agenda, o ciocolata alba si o sampanie cu foita de aur, in valoare de 236 de lei. Ba chiar aceasta le-a indicat parintilor magazinul online de unde poate fi cumparat setul.

Parintii au fost revoltati si i-au facut plangere profesoarei chiar la conducerea scolii. Directoarea i-a cerut ulterior explicatii profesoarei, insa aceasta i-a transmis ca in timpul liber face ce vrea. Mai mult, potrivit Romania TV, profesoara vrea acum sa dea in judecata scoala, pentru motive neclare.

  • Surse: focuspress.ro, fanatik.ro, adevarul.ro
  • Foto: focuspress.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatoare

Articole recomandate

Citeste si despre