Cadourile de Craciun pentru profesori ajung si la 1000 de euro in unele scoli! Parintii care nu dau bani, sunt „parati” la doamna

/ / Modificat: 2023-12-11
Cadourile de Craciun pentru profesori ajung si la 1000 de euro in unele scoli! Parintii care nu dau bani, sunt „parati” la doamna

Desi legea spune clar ca parintii nu au voie sa stranga bani pentru a le cumpara cadouri profesorilor si ca profesorii, la randul lor, nu au voie sa primeasca cadouri de valoare, acest lucru fiind considerat drept mita, pe grupurile de parinti de pe Whatsapp s-a dat deja startul discutiilor legate de cadourile de Craciun pentru dascali. Iar darurile ajung, in unele scoli si gradinite, si la 1000 de euro! Parintii care se opun acestei practici, spun ca sunt pusi la zid de ceilalti si chiar spusi doamnei profesoare.

Robot de bucatarie, lant de aur, geanta... sunt doar cateva sugestii de cadouri pentru doamnele profesoare, in grupurile de parinti de pe WhatsApp si Facebook. Acestia ajung sa plateasca, in unele scoli si gradinite, pana la 200 lei de copil, ceea ce inseamna aproape 1000 de euro pe clasa.

„200 de lei de parinte inseamna aproape 1000 de euro pe clasa, ceea ce mi se poare foarte mult, la suma asta putem sa vorbim de dare si luare de mita. O bijuterie, un lantisor, un cuptor cu microunde. Exista o relatie stransa intre un reprezentant al parintilor si cadrul didactic incat sa isi permita sa ii spuna asa de ce are nevoie daca tot binevoiesc sa faca cadouri”, potrivit Observator News.

discutie grup de parinti despre cadourile de craciun pentru profesori

discutie grup de parinti despre cadourile de craciun pentru profesori

Parintii care nu dau bani nu scapa fara sa fie „parati” doamnelor profesoare.

„La noi se fac tabele cu cine da si cine nu, cadoul este mereu insotit de lista celor care au cotizat. Sau, dupa caz, plicul contine si aceasta lista magica. deci problema pleaca mereu de la parinti. Si ne mai miram de ce copiii sunt cum sunt”, spune un parinte pe un grup de Facebook, potrivit aceleiasi surse.

discutie grup de parinti despre cadourile de craciun pentru profesori

Regulamentul scolar interzice cadourile catre angajatii unitatilor de invatamant, iar codul de etica interzice acceptarea unor sume de bani de catre profesori.

„Solicitarea, acceptarea sau colectarea de catre personalul didactic a unor sume de bani, cadouri sau prestarea anumitor servicii, in vederea obtinerii de catre beneficiarii directi ai educatiei de tratament preferential ori sub amenintarea unor sanctiuni, de orice natura ar fi acestea”.

CITESTE SI: Cearta intre parinti pe grupurile de WhatsApp pentru cadourile profesorilor de Craciun: sumele stranse ajung si la 4000 de lei

Ministrul Educatiei da vina pe parinti si spune ca nu ar trebui sa ii puna pe profesori in situatia de a refuza cadouri de sarbatori:

„Eu cred ca recunostinta elevilor este o chestiune fireasca insa ea nu trebuie sa insemne cadouri costisitoare, inca o povara financiara pentru familii”, spune ministrul Educatiei, Ligia Deca.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri craciun copii

Articole recomandate

Citeste si despre