Ministrul Finantelor, ANUNT: "Dublarea alocatiilor pentru copii NU este cuprinsa in buget"

/ / Modificat: 2020-04-09
Ministrul Finantelor, ANUNT:

In ianuarie, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat legea dublarii alocatiilor de stat pentru copii. Guvernul a cerut insa amanarea dublarii alocatiilor pana la data de 1 august, cand va avea loc rectificarea bugetara.

Acum, in plina pandemie de coronavirus, ministrul Finantelor, Florin Citu a declarat ca banii pentru dublarea alocatiilor pentru copii nu sunt inclusi in buget, ceea ce creeaza o presiune suplimentara.

"La alocatii lucrurile au fost clare. Dublarea alocatiilor nu a fost facuta la timp, deci nu sunt bani inclusi in buget in acest an. Vom vedea cum evolueaza lucrurile, dar o astfel de promisiune in acest moment nu se poate face. Cei care au facut aceasta dublare a alocatiilor nu au indicat o sursa de finantare. Am tot cerut aceasta sursa de finantare, de unde sa luam banii si nu ni s-a spus. (...)

Aici trebuie sa fim clari: dublarea alocatiilor nu este cuprinsa in buget. Una e sa cuprinzi sumele in buget, alta e sa le si platesti," a declarat Florin Citu, potrivit Agerpres.

In data de 17 decembrie 2019, in Comisia pentru munca din Camera Deputatilor a fost adoptat un amendament prin care cuantumul alocatiilor pentru copii se dubleaza.

Cuantumul alocatiilor pentru copii

Daca se vor dubla, alocatiile vor fi in cuantum de: 

  • 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap; 
  • 300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani;
  • 600 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.
Sursa: Agerpres

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alocatii copii Dublare alocatii

Articole recomandate

Citeste si despre