Schimbare privind alocatia copiilor. Klaus Iohannis a semnat deja modificarea

/ / Modificat: 2023-05-24
Schimbare privind alocatia copiilor. Klaus Iohannis a semnat deja modificarea

Presedintele Klaus Iohannis a semnat o noua modificare privind alocatiile copiilor. Aceasta schimbare vine pentru completarea art. 38 din Legea 217/2003, dar şi modificarea Legii 61/1993.

Aceasta modificare vine in sprijinul parintilor care au primit din partea instantei ordin de protectie in caz de violenta domestica si prevede posibilitatea incasarii alocatiei de stat de catre parintele caruia i-a fos incredintat copilul. 

Conform legii, persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica ori libertate pusa in pericol poate solicita in instanta emiterea unui ordin de protectie prin care sa se dispuna, cu caracter provizoriu, una ori urmatoarele masuri: 

interdicţia pentru agresor de a încasa alocaţia de stat pentru copii şi încuviinţarea încasării acesteia de către părintele/persoana căruia/ căreia i s-a încredinţat copilul spre creştere şi educare sau la care s-a stabilit reşedinţa acestuia.  

Interdictia va fi comunicata ulterior si agentiei judetene pentru plati si inspectie sociala sau municipiului Bucuresti pentru ca alocatia de stat sa fie incasata de parintele beneficiar al măsurii de protecţie pe durata valabilităţii ordinului de protecţie. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alocatii copii Alocatie de stat

Articole recomandate

Citeste si despre