Alocatiile vor creste de la 1 ianuarie. Parintii, nemultumiti: „Este o majorare nesesizabila, aproape de zero”

/ / Modificat: 2023-11-26
Alocatiile vor creste de la 1 ianuarie. Parintii, nemultumiti: „Este o majorare nesesizabila, aproape de zero”

Vesti foarte bune pentru parinti! Incepand cu 1 ianuarie alocatiile copiilor vor avea o majorare. A fost luata aceasta decizie pentru ca familiile sa aiba parte de un plus financiar pentru a acoperi mai bine nevoile celor mici.

Cu toate acestea, multi dintre parinti sunt de parere ca nu este o suma suficienta pentru a acoperi cheltuielile asociate cresterii unui copil, mai ales atunci cand vine vorba despre rechizitele scolare, care sunt destul de scumpe.

"Mi se pare o majorare infima deoarece ai nostri copii au nevoie de mult mai multe lucruri si atunci nu, nu. Ganditi-va ca eu banii acestia ii cheltui intr-o singura zi pe pachetelul celor doi copii", a spus mama unui copil, potrivit 7media.ro

"Este o majorare nesesizabila, aproape de zero", a spus un tata, potrivit aceleiasi surse. 

"Este o bataie de joc in Romania, 35 de lei impartit la 5 lei, socotim cat inseamna in euro - 7 euro. Nu se poate asa ceva. Cat cresc salariile unora care ocupa functii importante in statul roman? Ne intrebam si asta. Intre 2.000 si 3.000 de lei", a spus revoltat un bunic.

In prezent, alocatia lunara este de 631 de lei pentru copiii sub doi ani sau pentru cei cu handicap, iar 256 de lei pentru cei cu varsta intre 2 si 18 ani, Incepand cu 1 ianuarie 2024, aceste sume se vor majora cu 87 de lei pentru copiii de pana in doi ani si cu 35 de lei pentru cei de pana la 18 ani. Aceste cresteri reflecta indexarea cu rata inflatiei, care a variat in acest an intre 5 si 10 procente.

Plata alocatiei se face, la fel ca si pana acum, fie prin mandat postal, fie prin transfer bancar, oferind astfel mai multe optiuni parintilor pentru a primi acesti bani.

  • Surse: antena3.ro, ziare.com, 7media.ro
  • FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alocatii Alocatii copii Alocatii majorate

Articole recomandate

Citeste si despre