Ce ar putea primi elevii care se vaccineaza! Ministrul Educatiei, anuntul momentului despre noul an scolar

/ / Modificat: 2021-08-17
Ce ar putea primi elevii care se vaccineaza! Ministrul Educatiei, anuntul momentului despre noul an scolar

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca pana in acest moment doar 4% dintre elevii cu varste intre 12 si 15 ani s-au vaccinat anti-COVID-19, iar la categoria 15 – 19 ani procentul este de aproape 20%. La profesori, rata e de 60%, dar noi date urmeaza sa vina la inceputul lunii viitoare.

Ministrul Educatiei a declarat ca se doreste o accelerare a campaniei de vaccinare la copii si a explicat ca in urmatoarea perioada vor avea loc actiuni de informare a parintilor si elevilor cu privire la importanta vaccinarii. Echipe formate din reprezentanti ai inspectoratelor scolare si specialisti ai Directiilor de Sanatate Publica vor raspunde intrebarilor acestora despre vaccinul anticoronavirus.

Sorin Cimpeanu a mai precizat ca la nivelul Guvernului se discuta despre beneficii ce pot fi acordate elevilor care se vaccineaza. De asemenea, este luata in calcul ideea organizarii de centre de vaccinare in cabinetele medicale scolare.

„Suntem dispusi sa luam in calcul organizarea de centre de vaccinare in cabinetele medicale, sigur, cu acordul expres al parintilor, pentru ca sustinem importanta vaccinarii, dar aceasta trebuie sa ramana un act voluntar.

Pe finalul aceste luni vom organiza sistematic actiuni de promovare in fiecare scoala, vom cere inspectoatelor scolare sa desemneze persoane care, alaturi de cei cu competente medicale, de la DSP in principal, sa raspunda direct, interactiv intrebarilor directe ale parintilor cu privire la efecte secundare ale vaccinului”, a declarat ministrul Cimpeanu, pentru B1 TV.

Sorin Cimpeanu a anuntat ca se iau in calcul si beneficii pentru elevii care se vaccineaza. 

Cu siguranta da. In mediul universitar, beneficiind de autonomie universitara, universitatile se gandesc deja la stimulente pentru studenti. Pentru preuniversitar, se discuta despre astfel de stimulente la nivelul Guvernului, dar pana nu va fi o decizie a Guvernului, nu ma voi pronunta cu privire la nicio ipoteza pentru a nu crea confuzie”.

„Exista intentia de a aduce vaccinarea mai aproape de parinti, elevi, profesori. Asta ar trebui sa se intample inca din aceasta luna ca la 13 septembrie sa poata beneficia de imunitate. Zilele urmatoare vom demara actiuni concrete de organizare a unor intalniri, a unor reuniuni interactive in care sa raspundem intrebarilor acestora. Daca la nivelul Guvernului se vor identifica alte mijloace de sustinere, de motivare, atunci ele vor fi anuntate si cred ca vor face foarte bine”, a mai declarat Sorin Cimpeanu.

Taguri Vaccinare copii

Articole recomandate

Citeste si despre