Zeci de copii desculti si infometati scosi la cersit de parinti in Costinesti

/ / Modificat: 2019-08-20
Zeci de copii desculti si infometati scosi la cersit de parinti in Costinesti

Zeci de copii sunt trimisi la cersit pe strazile din Costinesti, in plin sezon estival. Cei mici stau cu mana intinsa ore-n sir pana la epuizare, apoi predau sumele unor adulti, aflati in parcarea unui hotel.

Foto: andreeatrandafirescu.ro

Acestia dorm pe marginea strazii, pe cartoane, cu haine rupte si infometati. Ca sa capete bani, micutii sunt obligati sa tina in brate jucarii sau catei.

Sesizarea a fost facuta de o turista aflata la Costinesti care a renuntat la placerile concediului si a urmarit mai multe zile "plasarea" copiilor in punctele cheie de cersit din statiune, scrie jurnalista Andreea Trandafirescu, pe blogul ei.

Copiii au varste cuprinse intre 6 si 12 ani, iar cei mai multi dintre ei sunt fetite.

Copiiilor le este frica sa mearga la Politie

cersit1

Foto: andreeatrandafirescu.ro

Turista a marturisit ca a stat de vorba cu cativa dintre micutii pusi sa stea cu mana intinsa. Toti i-au spus ca ar fi din Mangalia si ca ar fi venit in Costinesti cu sora lor care nu stiu unde este si pe care o asteapta sa vina pentru a pleca cu trenul acasa. Intrebati daca vor sa mearga la Politie acestia au raspuns ca le este frica.

Turista a facut o sesizare la DGASPC, care a demarat o ancheta si a apelat la ajutorul politiei pentru a identifica copiii.

Oana Manoila, purtatorul de cuvant al Directiei de Asistenta Sociala Constanta, a declarat la Digi24 ca a fost verificata toata statiunea, dar ca nu au fost gasiti minori in situatiile semnalate.

Potrivit legii se poate ajunge la instituirea unor masuri de protectie speciala pentru copiii gasiti in astfel de situatii de risc.

"Pana la aceste fotografii, in legătura cu prezenta copiilor in Costinesti nu am fost sesizati, iar politia de acolo a identificat cateva persoane zilele trecute, ne-au dat toate informatiile si vom incepe anchete impreuna cu autoritatile locale si politia la domiciliul persoanelor identificate," a afirmat Oana Manoila.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre