S-a descoperit somon infectat cu o bacterie periculoasa intr-un hipermarket din Romania

/ / Modificat: 2019-02-15
S-a descoperit somon infectat cu o bacterie periculoasa intr-un hipermarket din Romania

Sigur ai mancat acest aliment si i-ai dat si copilului. Dar ai mare grija. Este vorba despre somon.

Lantul de hipermarketuri Auchan a anuntat ca produsul "Pouce File de somon afumat," cod EAN 5949084000153, de 100 de grame, care expira in data de 01.03.2019, este contaminat cu o bacterie periculoasa.

In urma unui control intern, analizele efectuate la doua esantioane din cele 5 prelevate au stabilit prezenta bacteriei Listeria monocitogenes, informeaza Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

"Persoanele care au achizitionat aceste produse sunt invitate sa nu le mai consume si sa se intoarca cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma," se mai arata in comunicatul de presa al ANSVSA, preluat de greatnews.ro.

Ce este Listeria

Listeria monocitogenes este o bacterie patogena ce cauzeaza boala listerioza, care poate fi fatala. In Uniunea Europeana, in anul 2014 au fost 2.161 de cazuri confirmate de listerioza, dintre care 210 fatale.

Listerioza se manifesta prin febra, dureri musculare, greata, voma si dureri gastrice. Ea se dezvolta cel mai bine in sistemul nervos central la persoanele cu sistem imunitar slabit, provocand meningita si/sau encefalita (infectie a creierului).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somon Listerioza

Articole recomandate

Citeste si despre