Pozitia companiei Johnson&Johnson la acuzatia ca vinde sampoane cu azbest

/ / Modificat: 2019-04-03
Pozitia companiei Johnson&Johnson la acuzatia ca vinde sampoane cu azbest

„Dorim sa afirmam, in mod clar, faptul ca produsele noastre sunt sigure si procesul nostru de asigurare a calitatii este printre cele mai riguroase din intreaga lume si in conformitate sau peste standardele de siguranta impuse de fiecare tara in care produsele noastre sunt comercializate.

Compania Johnson & Johnson este in deplina conformitate cu cerintele si standardele de reglementare care sunt in vigoare in India in ceea ce priveste productia si testarea tuturor produselor noastre.

La inceputul acestui an, reprezentantii Centrului de Control a Medicamentelor din Jaipur, Rajastan au prelevat si au testat esantioane din samponul Johnson’s Baby cu deplina noastra cooperare pe durata acestei activitati. Nu acceptam rezultatele intermediare care ne-au fost comunicate si potrivit carora esantioanele mentionate „contin ingrediente daunatoare – testate pozitiv pentru formaldehida”. Reprezentantii guvernului nu au prezentat metodele de testare, sau alte concluzii de ordin cantitativ. Acest aspect este ingrijorator in conditiile in care nu exista o metoda de testare recomandata sau solicitata pentru a testa prezenta formaldehidei in sampon potrivit standardelor in vigoare. Compania noastra a confirmat autoritatilor din India faptul ca formaldehida nu este prezenta ca ingredient in samponul nostru, respectiv samponul Johnson’s Baby nu contine niciun ingredient care in timp sa poata elibera treptat formaldehida. Produsele noastre pot fi utilizate in siguranta si respecta toate standardele in vigoare potrivit Actului D&C si reglementarilor D&C.

Rezultatele Centrului de Control a Medicamentelor din Jaipur, Rajastan nu mentioneaza faptul ca respectivele mostre contin azbest asa cum a fost relatat de website-ul www.copilul.ro pe data de 2 aprilie, 2019.

Am contestat rezultatele intermediare ale analizei realizate de Guvern despre care consideram ca au la baza metode de testare necunoscute. In urma procesului corespunzator in temeiul legii, cererea inaintata autoritatii relevante este in asteptare in vederea retestarii esantioanelor in cadrul Centrului de Control a Medicamentelor”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Johnson & johnson

Articole recomandate

Citeste si despre