Doar 5 ore de somn pe noapte! Studiul care a bagat frica in toti parintii tineri

/ / Modificat: 2018-11-04
Doar 5 ore de somn pe noapte! Studiul care a bagat frica in toti parintii tineri

Un studiu britanic realizat de "The Independent", a analizat mai multe cifre care se raporteaza la primul an din viata copilului. Timpul de somn care le mai ramane parintilor, timpul petrecut in incercarea de a adormi, precum si efectele pe care le produce lipsa somnului. Cifrele care au fost descoperite sunt uimitoare.

V-ati intrebat vreodata cati pasi ati facut in primul an al bebelusului vostru pentru a-l face sa adoarma?

In mai toate cazurile, in primul an al copilului, parintii tineri au adunat putin peste 1.170 km, 3 km zi si noapte, pentru a-l face pe bebelus sa adoarma. Rezultatul este echivalentul a 28 de concursuri de maraton! Altfel spus, un parinte petrece o medie de 54 de minute pe ciclu zi noapte, pana cand bebelusul adoarme, ceea ce înseamna aproape 14 zile în primul an.

In ceea ce priveste somnul, parintii tineri au o medie de numai 4 ore si 44 de minute de somn intr-o singura noapte, dupa nasterea copilului. Tatal si mama dorm in medie cu 59% mai putin timp decat cele 8 ore recomandate, pierzand echivalentul a 50 de nopti de somn!

Lipsa somnului duce la repercusiuni

Pe termen lung, lipsa somnului poate duce la un comportament inadecvat, la irascibilitate si la stari de conflicte.

Mai mult de doua treimi dintre parintii britanici chestionati au spus ca s-au trezit, în medie de trei ori pe noapte, din cauza programului impus de micut. 23% dintre repondenti considera ca deficitul de somn in timpul primului an al copilului i-a determinat sa se comporte intr-un mod neobisnuit.

11% dintre repondenti au declarat ca au halucinatii, deja, despre un obiect sau despre o situatie din cauza lipsei somnului, 44% au uitat complet ceea ce au vrut sa spuna in mjlocul unei fraze, iar 8% au recunoscut ca au uitat deja numele copilului lor.

In fine, 64% dintre parintii intervievati au spus ca sunt uimiti ca au reusit sa faca fata tuturor problemelor si dificultatilor din primul an al vietii copilului lor. Corpul uman este plin de resurse nebanuite!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebe Parinti Somn Somn bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre