Caz socant. O tanara a nascut prematur, acasa, in lighean

/ / Modificat: 2018-12-18
Caz socant. O tanara a nascut prematur, acasa, in lighean

O tanara de 31 de ani din Baia Mare a nascut prematur, acasa, intr-un lighean. Asta s-a intamplat dupa ce a sunat la Ambulanta si a ajuns la spital. Dar medicii au trimis-o acasa doar cu o reteta. Acestia sustin, insa ca tanara a refuzat internarea.

Tanara a ajuns la UPU, dar medicul ginecolog de garda i-a spus ca nu are decat o disurie (infectie urinara) si ca poate pleca acasa. I-a dat fisa de observatie si tratament la domiciliu.

Din cauza durerilor foarte mari, sotul tinerei a apelat din nou la 112 pentru a cere ajutor medical, dar salvarea a refuzat sa vina, pe motiv ca femeia fusese, deja, vazuta de un medic.

La miezul noptii de luni spre marti tanara a inceput sa sangereze. A cerut un lighean, iar la nici 30 de minute bebelusul a iesit in placenta. Avand doar 500 de grame, acesta nu a supravietuit, desi un echipaj de medici ajunsese la casa femeii.

"A patra oara am sunat si a venit ambulanta. Cand au intrat au vazut copilul in placenta in lighean. In loc sa-i acorde sotiei primul ajutor, pentru ca e mama a patru copii doamna a stat si s-a uitat la mine. I-am zis sa faca ceva pentru femeia mea si aceasta mi-a zis sa nu ma agit", a povestit tatal copilului.

Ce spune managerul spitalului

“Ieri s-a prezentat pentru un consult o doamna la UPU, cabinetul de Obstretica-Ginecologie, cu o simtomatologie pe care bolnava o afirma, de disurie, urinari frecvente. Domnul doctor a vrut sa o retina, i-a propus sa ramana internata in spital si pacienta nu a vrut sa ramana intrucat mai avea un copilas de 10 luni si nu accepta sub nicio forma.

Ea s-a dus acasa, s-a simtit rau, a chemat salvarea si a revenit la spital cu un avort, sarcina in saptamana 24 daca nu ma insel. Exista frecvent situatii in care o sarcina se complica cu infectii urninare, pacienta daca e mai putin orientata, confunda simptomatologia urinara cu iminenta de avort, care s-a si intamplat. Nu a prezentat semne de avort la consult", a declarat Dr. Vasile Pop, manager la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, potrivit ziarmm.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere prematura Avort spontan Avort spontan complicatii

Articole recomandate

Citeste si despre