Caz dramatic la Craiova! Un bebelus si mama sa s-au stins din viata in ziua nasterii

/ / Modificat: 2020-05-25
Caz dramatic la Craiova! Un bebelus si mama sa s-au stins din viata in ziua nasterii

Episod cumplit la Spitalul de Urgenta din Craiova! Un bebelus s-a stins din viata in timpul nasterii, iar la cateva ore dupa operatia de cezariana si-a pierdut viata si mama lui.

Tanara de 27 de ani, din Gorj, era asistenta medicala la Spitalul Orasenesc din Bumbesti-Jiu. Sotul ei sustine ca femeia a avut o sarcina fara probleme, si-a facut toate analizele si a trimis probele chiar si in Germania si in Statele Unite ale Americii.

"Sotia mea si-a urmarit sarcina ca la carte. Am facute teste in America. Am facut teste de trombofilie in Germania. Sarcina a fost urmarita ca la carte, sa excludem orice suspiciune. Totul era bine. Inclusiv saptamana trecuta si-a facut analizele si nu a iesit nimic," a declarat sotul tinerei. 

"Medicul mi-a spus doar ca ii pare rau"

Acesta a mai precizat ca data initiala a nasterii a fost stabilita pe 11 iunie, insa ar fi fost schimbata ulterior, de medicul care a urmarit sarcina.

"Nu stiu de ce medicul a chemat-o mai devreme pentru a naste, nu-mi dau seama de ce a programat cezariana mai repede. Sarcina a fost urmarita ca la carte. N-am primit nicio explicatie, nimic. Medicul mi-a spus doar ca ii pare rau," a povestit sotul indurerat.

Pe data de 20 mai, femeia a ajuns in sala de operatie. Bebelusul a incetat de viata in timpul nasterii, iar mama, cateva ore mai tarziu. 

Cauza celor doua decese

Primele concluzii medicale au aratat ca atat fetita, cat si mama ar fi decedat din aceeasi cauza: hemoragie pulmonara. "De ce, Doamne? De ce?," a scris pe pagina de soacializare sotul Georgianei.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Craiova a sesizat autoritatile, care investigheaza cazul. Politistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

"In functie de rezultatele anchetei si ale necropsiei, vom lua si la nivelul spitalului masurile legale corespunzatoare. Vom sesiza Consiliul Etic si Colegiul Medicilor, daca va exista o culpa medicala," a spus doctorul Teodor Sas, managerul unitatii medicale din Craiova. 
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre