Invatam si ne jucam cu provocarile lui Dino de la Danonino

/ / Modificat: 2021-02-19
Invatam si ne jucam cu provocarile lui Dino de la Danonino

Un copil creativ este un copil mai fericit, un copil care stie sa fie si independent si care va invata mult mai repede sa se descurce in situatii in care mami si tati nu sunt langa el. Stmularea creativitatii si a inventivitatii este foarte importanta in dezvoltarea celor mici, mai ales ca totul poate fi foarte distractiv.

Cum stimulezi creativitatea copilului

Copiii au instinctiv tendinta de a deveni independenti. Undeva dupa varsta de 2 ani incep sa vrea sa faca tot mai multe lucruri singuri si, mai ales, sa le faca asa cum isi doresc. Nu te opune! A stimula creativitatea unui copil inseamna sa intri in jocurile lui, sa il lasi sa aiba fantezii, sa ii dai voie sa isi creeze propriile reguli, fara a-l limita.

Joaca stimuleaza creativitatea cel mai mult si este principala sursa de dezvoltare a imaginatiei pentru un copil, asa ca acorda-i timp si spatiu pentru a se juca. Lasa-l sa vorbeasca "singur" cat de mult doreste pentru ca doar ti se pare ca vorbeste singur; el de fapt invata sa comunice, devine creativ atunci cand sta la povesti cu jucariile sau cu prietenii imaginari. Chiar si cand vorbeste "prostii", nu rade de el, ci incurajeaza-l sa isi duca ideile si mai departe.

Nu trebuie sa ingropi copilul in jucarii ca sa fie si mai creativ. Trebuie doar sa ii oferi jucariile potrivite pentru el, pe acelea care ii starnesc cel mai mult interesul, care il ajuta sa inventeze jocuri noi. Imaginatia stimuleaza creativitatea, iar un copil creativ nu se va plictisi si nu va fi nefericit.

Realitatea augmentata, un cadou de la Danonino pentru copiii creativi

Chiar si gadgeturile pot fi o sursa de inspiratie pentru cei mai mici oameni din casa si nu trebuie sa refuzi vehement sa ii lasi sa se joace cu telefonul. Danonino, spre exemplu, vine in ajutorul copiilor cu un proiect online care ii ajuta sa se distreze offline, in viata reala. Cum au facut asta? Cu ajutorul realitatii augmentate care cu siguranta ii va fascina pe prichindei.

Cum functioneaza?

Cu ajutorul realitatii augmentate poti aduce in casa ta personaje si obiecte create virtual. 

Cum o folosesc cei de la Danonino?

Aducandu-l pe Dino, mascota lor, in casa oricarui copil care consuma produsele Danonino. Fie ca piciul tau prefera branzica cu arome de fructe de la Danonino, fie ca este fanul iaurturilor, gustarile Danonino devin nu doar hranitoare, ci si foarte distractive pentru ei.

Ai cumparat un produs Danonino?

Pe ambalaj vei gasi un QR code ce trebuie scanat cu camera foto smartphone-ului pentru a da startul distractiei. Fiecare aroma are un cod QR care ascunde cate trei provocari pentru cei mici, adusa de Dino in "persoana". Pasii sunt extrem de simplu: scanezi codul, esti directionat pe site-ul Danonino, iar pe telefon apare mascota Dino; orienteaza camera telefonului catre diferite obiecte din casa, iar Dino va fi peste tot: pe masuta, e covor, pe televizor, pe lustra... peste tot! Si asta nu e singura "minune". Dino este foarte prietenos si va sta de vorba cu cei aflati in fata ecranului, provocandu-i la tot felul de jocuri distractive.

Campania are 24 de provocari, opt dintre ele speciale. Dino te va invita la dans sau iti va cere sa te masori pentru a afla cat de mult ai crescut intre doua gustari hranitoare si delicioase; pentru a duce la indeplinire alte provocari, cei mici vor trebui sa faca fapte bune si sa fie nu doar creativ, ci si altruist si empatic, valori extrem de importante pentru dezvoltarea sa si pentru relatia cu cei din jur. Alte provocari va lasam sa descoperiti si singuri, pentru ca nu vrem sa stricam distractia nimanui!

Daca aveai nevoie de un motiv in plus sa ii dai copilului tau produse de la Danonino, acum il ai: gustarile nu mai sunt doar hranitoare si bogate in calciu pentru dezvoltarea normala a oaselor si dintilor celor mici si vitamina D pentru un sistem imunitar puternic; ele au devenit si foarte distractive si chiar educative!

Fie ca prefera aroma de caise, capsuni sau banane, branzica si iaurtul cu piureuri de fructe sunt gustarile potrivite in orice moment al zilei si in orice context. Iar cu ajutorul provocarilor lui Dino cei mici vor invata sa fie creativi si buni la suflet si sa se transforme in mici uriasi cu diploma! Cum adica "cu diploma"? Atunci cand vor indeplini toate cele 24 de provocari din spatele codurilor QR Danonino, piticii nostri primesc o diploma simbolica de URIAS, ca dovada a tenacitatii cu care au indeplinit toate "misiunile".

Articole recomandate

Citeste si despre