Toti copiii au ceva special. Ajuta-i sa-si descopere super puterea

/ / Modificat: 2021-10-14
Toti copiii au ceva special. Ajuta-i sa-si descopere super puterea

Ne uitam zilnic la filme si desene animate cu supereroi si ne gandim ce bine ar fi sa avem si noi o super putere. Cu cat esti mai mic, cu atat iti doresti mai tare sa ai acel ceva care sa te faca special. Ghici ce? Fiecare are, de fapt, o super putere si trebuie doar sa si-o cunoasca si sa stie sa o foloseasca.

Super puterea ta este in tine. Cat de important este sa o cunosti

Superman nu a stiut ca e Superman pana nu si-a descoperit si cultivat super puterile. Spiderman nu a stiut la inceput cum sa isi gestioneze trasaturile speciale, iar Femeia Fantastica si-a descoperit calitatile pas cu pas.

Oricine are calitati care il fac special

Chiar daca nu poti trece prin ziduri, nu ai vedere cu infrarosu, nu poti zbura si cate si mai cate, sigur ai si tu o super putere.

Uite, parintii, spre exemplu! Nu ii vezi prin filme si nu citesti despre ei prin ziare, dar fac lucruri grozave zi de zi. Si asta ii face super eroi pentru copiii lor.

Cum altfel, decat printr-o super putere, ar putea sa faca orice lacrima sa dispara cu o simpla imbratisare? Cum altfel, decat prin super-energie, ar putea sa faca toate lucrurile pe care le au de facut intr-o zi: dus la gradinita, job, cumparaturi, luat de la gradinita, facut mancare, facut curatenie, joaca, facut baie la copii, facut pat, citit povestea de seara?

Si mai ales cum credeti ca scot mereu, ca din pamant, cate o gustare delicioasa pentru cei mici sau mancarea lor preferata, decat cu ajutorul super-vitezei ce se activeaza cand copilului ii e foame sau vrea ceva bun?

Super-parintii au super-copii!

Ce super puteri are un super-copil? Super-zambetul poate lumina o incapere intreaga si care poate sterge orice urma de oboseala de pe chipul parintilor; super-generozitatea unui copil este cel mai frumos lucru din lume si se pot bucura de ea atat adultii, cat si fratii si prietenii. Iar curajul unui prichindel de a ramane cuminte la gradinita si fara mami, si tati, de a invata cate ceva nou in fiecare zi, de a explora lumea din jurul lui cu o curiozitate de nedescris... daca nici asta nu este o super putere, nu stim ce altceva ar putea fi.

Cum invata copiii despre super puteri? Dino si Danonino sar in ajutor

Mai ales cand esti mic, ai nevoie de timp pentru a descoperi ce trasaturi speciale ai si pentru a afla ce ii face speciali pe altii. Uneori ai nevoie de prieteni pentru a intelege care este super puterea ta. Ei bine, Dino este un prieten de nadejde!

"Toti avem o trasatura de care ar trebui sa fim mandri. O super putere pe care uneori nu o vedem. Dar ea este acolo. Trebuie doar sa o gasim" – Dino

El a pregatit o carticica in care, impreuna cu noul sau prieten, licuriciul, iti spune povestea super puterilor a 24 de animalute simpatice, cu ajutorul unei colectii de 24 de abtibilduri fosforescente. Acestea trebuie lipite in locul potrivit pentru a descoperi epopeea licuriciului ratacit care isi cauta calea inapoi spre casa si care, cand era mai deznadajduit, afla ca are o super putere - stralucirea in intuneric - ce il va ajuta sa isi gaseaca drumul.

Cine isi cunoaste super puterea nu se va simti niciodata pierdut

Aceasta este lectia invatata de licurici cu ajutorul prietenilor sai la fel de speciali: cainele, cu supermirosul lui (care poate percepe de 40 de ori mai multe arome decat nasul uman), pisica si supervederea ei pe intuneric, ghepardul, cu superviteza sa, liliacul, cu superauzul, rata, care nu se uda niciodata, si celelalte animalute pe care copiii le vor putea descoperi cu fiecare abtibild fosforescent primit impreuna cu fiecare pachetel de branzica Danonino cu ambalaj promo.

Pentru a-l ajuta pe Dino sa spuna povestea completa, copiii trebuie sa lipeasca abtibildurile in carticica pe care o gasesc fie in magazine, fie pe www.danonino.ro. Cand ai dubluri, nu ai niciun motiv de suparare. Ii poti lipi pe prietenii lui Dino si ai licuriciului pe frigider sau pe mobila din camera, cu ajutorul si cu voia mamei si a tatalui. Ei vor lumina incaperea noaptea si vei putea chiar sa inventezi noi si noi aventuri impreuna cu ei, pana cand vei cadea in acel super somn dulce, de care ai nevoie, pe langa super branzica Danonino, pentru a creste super sanatos si super puternic.

Taguri Copii activi

Articole recomandate

Citeste si despre